Kansi: Jo Walton: Farthing

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Osta käytettynä

Jo Walton: Farthing

kirjoittanut Mikko3.7.2008
Tor, 2006

Farthing on murhamysteeri 1940-luvun lopulta: maaseutukartanolle kokoontuu Britannian politiikan kermaa viikonlopunviettoon ja kas, porukasta yksi heittää henkensä. Syyllinenkin vaikuttaa selvältä – kenties liiankin selvältä. Tarina alkaa rauhallisesti, mutta saa pian enemmän kierroksia.

Kirjasta mielenkiintoisen tekee sen vaihtoehtotodellisuus. Hitler hallitsee mantereella, mutta britit ovat tehneet rauhan Kolmannen valtakunnan kanssa. Murhattu Sir James Thirkie oli juutalaisille vaikeuksia luvanneen rauhansopimuksen pääneuvottelija. Ruumiin rintaan on lyöty puukolla kiinni Daavidin tähti. Kartanon isännän, lordi Eversleyn, tytär Lucy on aikaisemmin järkyttänyt perhettään menemällä naimisiin juutalaisen kanssa. Lucy on miehensä kanssa luonnollisesti paikalla.

Tarina etenee vuoroluvuittain Lucy Kahnin ja Scotland Yardin etsivä Carmichaelin näkökulmista. Tämä tuo tarinankuljetukseen mielenkiintoista väriä ja vaihtelua. Hitaasti alkava juttu kehkeytyy oikein herkulliseksi mysteeriksi. Mukana on myös poliittisia sävyjä, jotka heijastelevat tätä päivää. Jo Walton on kertonut kirjoittaneensa kirjan 17 päivän aikana nykypolitiikan sytyttämän tulenpalavan raivon vallassa. Taustasta huolimatta kirja ei ole liian osoitteleva tai alleviivaava, vaan todellakin varsin tyylikäs tapaus.

Jatko-osa Ha’penny taitaa mennä hankintalistalle, sen verran kiehtova juttu tämä oli.

Kuka vinkkaa? Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Osta kirja itsellesi – kun ostat näiden linkkien kautta, tuet Kirjavinkkien toimintaa

Nämä linkit ovat affiliate-linkkejä. Jos ostat kirjoja näiden linkkien kautta, Kirjavinkit.fi saa osan myyntituloista korvauksena. Näillä rahoilla maksetaan palvelimen kustannukset ja toimitussihteerin palkkio.

Katso myös

Jo Walton — kaikki arvostelut

Kansi: Iso
Kansi: Kuin surmaisi satakielen
Kansi: Vieras kartanossa
Kansi: The Yiddish Policemen’s Union
Kansi: Marjaana Aumasto: Kuin isä poikaansa
Kansi: Lavie Tidhar: A Man Lies Dreaming
Kansi: Hyvää joulua, Jeeves
Kansi: Watching the English
Kansi: Kernaasti, Jeeves
Kansi: Amor Towles: Seuraelämän säännöt

{ 0 kommenttia… lisää omasi }

Kommentoi merkintää

Seuraa Kirjavinkkejä Twitterissä Seuraa Kirjavinkkejä Facebookissa Seuraa Kirjavinkkejä sähköpostilla Kirjavinkkien Youtube-kanava