Kansi: Neal Stephenson: In the Beginning… Was the Command Line

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Neal Stephenson: In the Beginning… Was the Command Line

kirjoittanut Mikko30.3.2007
Avon Books, 1999

Mestarillinen scifikirjailija tarttuu tässä pienessä teoksessa – Stephenson luonnehtii kirjoitusta esseeksi – käyttöjärjestelmiin. Kirja käsittelee Windowsin, Macin ja Linuxin muodostamaa kolmikkoa eri näkökulmista; ei vain tekniikan, vaan myös kulttuurin suunnalta.

Kirja on hitusen vanhentunut (vuodesta 1999 on jo pitkä aika, niin oudolta kuin se tuntuukin), mutta silti viihdyttävää luettavaa. Kirja on suunnattu tietotekniikkaa tuntemattomalle lukijalle; Stephenson käyttää paljon värikkäitä metaforia ja vääntää sopivasti rautalankaa.

Erityisesti ikääntyminen näkyy lopussa, jossa Stephenson kehuu BeOS-käyttöjärjestelmää parhaaksi yhdistelmäksi Linuxin ja Windowsin hyviä puolia. Nyttemmin tämä kunnia kuuluu OS X:lle, johon Stephensonkin on kuulopuheiden mukaan siirtynyt.

Koko essee löytyy netistä. Täydennetty versio vuodelta 2004 on myös mielenkiintoinen.

Kuka vinkkaa? Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Osuuskumma

Osta kirja itsellesi – kun ostat näiden linkkien kautta, tuet Kirjavinkkien toimintaa

Nämä linkit ovat affiliate-linkkejä. Jos ostat kirjoja näiden linkkien kautta, Kirjavinkit.fi saa osan myyntituloista korvauksena. Näillä rahoilla maksetaan palvelimen kustannukset ja toimitussihteerin palkkio.

Katso myös

Neal Stephenson — kaikki arvostelut

Kansi: Glyn Moody: Kapinakoodi
Kansi: Anders de la Motte: Peli
Kansi: Kun informaatiotekniikka muutti maailmaa
Kansi: Cryptonomicon
Kansi: Kuoleman tahdissa
Kansi: Putte Wilhelmsson: Turmio ja perikato
Kansi: Isaac Asimov: Asimov on Numbers
Kansi: Paskapuheesta
Kansi: Stephen Jay Gould: Hirmulisko heinäsuovassa
Kansi: Liberalismin petos : Esseistinen pamfletti

Piditkö lukemastasi? Jos haluat lisää, tilaa vinkit sähköpostiisi, tilaa RSS-syöte, seuraa Kirjavinkkejä Twitterissä tai fanita Kirjavinkkejä Facebookissa.

Herättikö juttu mielipiteitä? Kerro mielipiteesi! Arvomme joka kuukausi kaikkien kommentin jättäneiden kesken kirjapalkinnon.

Kommentoi merkintää

Kommentoijien kesken arvotaan joka kuukausi kirjapalkinto. Jos haluat osallistua arvontaan, muista käyttää oikeaa sähköpostiosoitettasi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä, mikäli voitat.

Seuraa Kirjavinkkejä Twitterissä Seuraa Kirjavinkkejä Facebookissa Seuraa Kirjavinkkejä sähköpostilla