Kansi: Neal Stephenson: In the Beginning… Was the Command Line

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Osta käytettynä

Neal Stephenson: In the Beginning… Was the Command Line

kirjoittanut Mikko30.3.2007
Avon Books, 1999

Mestarillinen scifikirjailija tarttuu tässä pienessä teoksessa – Stephenson luonnehtii kirjoitusta esseeksi – käyttöjärjestelmiin. Kirja käsittelee Windowsin, Macin ja Linuxin muodostamaa kolmikkoa eri näkökulmista; ei vain tekniikan, vaan myös kulttuurin suunnalta.

Kirja on hitusen vanhentunut (vuodesta 1999 on jo pitkä aika, niin oudolta kuin se tuntuukin), mutta silti viihdyttävää luettavaa. Kirja on suunnattu tietotekniikkaa tuntemattomalle lukijalle; Stephenson käyttää paljon värikkäitä metaforia ja vääntää sopivasti rautalankaa.

Erityisesti ikääntyminen näkyy lopussa, jossa Stephenson kehuu BeOS-käyttöjärjestelmää parhaaksi yhdistelmäksi Linuxin ja Windowsin hyviä puolia. Nyttemmin tämä kunnia kuuluu OS X:lle, johon Stephensonkin on kuulopuheiden mukaan siirtynyt.

Koko essee löytyy netistä. Täydennetty versio vuodelta 2004 on myös mielenkiintoinen.

Kuka vinkkaa? Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Osta kirja itsellesi – kun ostat näiden linkkien kautta, tuet Kirjavinkkien toimintaa

Nämä linkit ovat affiliate-linkkejä. Jos ostat kirjoja näiden linkkien kautta, Kirjavinkit.fi saa osan myyntituloista korvauksena. Näillä rahoilla maksetaan palvelimen kustannukset ja toimitussihteerin palkkio.

Katso myös

Neal Stephenson — kaikki arvostelut

Kansi: Glyn Moody: Kapinakoodi
Kansi: Peli
Kansi: Kun informaatiotekniikka muutti maailmaa
Kansi: Cryptonomicon
Kansi: Kuoleman tahdissa
Kansi: Hobby Games : The 100 Best
Kansi: Asimov on Numbers
Kansi: Hyvä kosketus : ihmisen kehosta, terveydestä, hoitamisesta ja kirjallisuudesta
Kansi: Syntiset saarnat : kirjoituksia maan ja taivaan väliltä
Kansi: Turmio ja perikato

{ 0 kommenttia… lisää omasi }

Kommentoi merkintää

Seuraa Kirjavinkkejä Twitterissä Seuraa Kirjavinkkejä Facebookissa Seuraa Kirjavinkkejä sähköpostilla Kirjavinkkien Youtube-kanava