Kansi: Minna Canth: Kauppa-Lopo

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Osta käytettynä

Minna Canth: Kauppa-Lopo

kirjoittanut Kini5.3.2009
Weilin & Göös, 1889

Minna Canthin päivä lähestyy ja ajattelin tutkia hiukan, mitä Minna Canth on kirjoittanut. Kauppa-Lopo oli tarpeeksi ohut tutustumisen aloittamiseen. Kauppa-Lopo ilmestyi ensimmäisen kerran jo vuonna 1889 ja tässä pienoisromaanissa on vain 79 sivua. Se on nopeasti luettu, mutta kun sen on lukenut, jää sellainen olo, että olisi halunut lukea enemmän, paljon enemmän.

Heti alkuun minulle kävi niin, että olin jotenkin kuvitellut Kauppa-Lopon olevan mies. Se korjaantuu alkusivuilla. Jos katsoo kansikuvaa, niin nainenhan siinä. Kauppa-Lopo tosin kuvataan ulkoisesti erittäin vastenmieliseksi, likaiseksi ja haisevaksi. Vaikka se jotenkin inhottaa, niin hänen kiltti ja herkkä luonteensa on niin hämmästyttävää, huolimatta siitä, että Kauppa-Lopo istuu juomassa olutta kuin miehet.

Kauppiaan taidot Kauppa-Lopolla on melkoiset, sillä hän pystyy muuttamaan kaiken rahaksi. On erittäin supliikki ja hyvällä puhetaidolla myy ihmisille mitä tahansa. Kauppa-Lopon ansiosta Minna Canthiin tutustuminen jatkuu.

Kuka vinkkaa? Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Osta kirja itsellesi – kun ostat näiden linkkien kautta, tuet Kirjavinkkien toimintaa

Nämä linkit ovat affiliate-linkkejä. Jos ostat kirjoja näiden linkkien kautta, Kirjavinkit.fi saa osan myyntituloista korvauksena. Näillä rahoilla maksetaan palvelimen kustannukset ja toimitussihteerin palkkio.

Katso myös

Minna Canth — kaikki arvostelut

Kansi: The Richest Man Who Ever Lived
Kansi: Pimeyden sydän
Kansi: Joni Skiftesvik: Lipsauttajat
Kansi: 12 tuumaa : tarinoita suomalaisista levykaupoista
Kansi: Turkiskauppiaana intiaanireservaatissa
Kansi: Eeva Joenpelto: Vetää kaikista ovista
Kansi: David Mitchell: Jacob de Zoetin tuhat syksyä
Kansi: Guy Gavriel Kay: Children of Earth and Sky
Kansi: Eeva Joenpelto: Kuin kekäle kädessä
Kansi: Kaikki taivaan linnut

{ 0 kommenttia… lisää omasi }

Kommentoi merkintää

{ 1 trackback }

Seuraa Kirjavinkkejä Twitterissä Seuraa Kirjavinkkejä Facebookissa Seuraa Kirjavinkkejä sähköpostilla Kirjavinkkien Youtube-kanava