Kansi: Karin Slaughter: Kivun jäljet

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Osta käytettynä

Karin Slaughter: Kivun jäljet

kirjoittanut Irja27.6.2011
Tammi, 2011
Alkuteos: Undone (Delacorte Press, 2009)
Kääntäjä: Annukka Kolehmainen

Grant Countyn kuolinsyyntutkija, Sara Linton, muutti kolme vuotta sitten Atlantaan. Hän halusi jättää taakseen ikävän menneisyytensä. Nyt hän työskentelee Gradyn sairaalan ensiavussa ja on lopulta saamassa elämänsä järjestykseen. Kun sairaalaan tuodaan pahoin loukkaantunut nuori nainen, Sara joutuu uudelleen kasvokkain väkivallan ja kauhun kanssa. Nainen on jäänyt auton alle, mutta sitä ennen häntä on kidutettu äärimmäisen julmasti. Joku on viettänyt aikaansa hänen kanssaan pitkään, hartaasti sekä erilaisten välineiden kanssa.

Erikoisagentti Will Trent lähtee tutkimaan onnettomuuspaikkaa ja löytää läheltä maanalaisen luolan, joka on toiminut kidutuskammiona. Selviää, että Saran potilas on vain sadistisen rikollisen ensimmäinen tunnistettu uhri. Will, hänen parinsa Faith Mitchell ja Sara Linton huomaavat olevansa keskellä sairasta ihmisjahtia, jonka pääosissa näyttäisivät olevan aikuiset anorektikot. Nämä naiset, samoin kuin poliisit ja Sarakin piilottelevat jotain olennaista itsestään ja ehkä itseltäänkin.

Kuten aikaisemmista kirjoista varmaan muistetaankin, Will kärsii dysleksiasta ja pyrkii kompensoimaan sitä kaikin mahdollisin keinoin. Usein hän pystyy hämäämään lähes kaikkia — tosin esinainen tietää hänen salaisuutensa… ja ehkä joku toinenkin. Sara taas ikävöi edelleen miestään, poliisia, joka kuoli virantoimituksessa. Vai onko tässäkin takana jotain muuta? Faith taas loukkaantuu herkästi eräistä asioista ja tällä kertaa ongelma onkin sellainen, joka selviää vain lukemalla tämä kirja. Vältän siis paljastamasta enempää.

Rikollisen metsästys alkaa. Toimivaltasuhteet ovat pielessä jo alusta alkaen, samoin henkilökemiat menevät välillä pieleen. Pakko on kuitenkin toimia, sillä ensimmäistä naista oli kidutettu, toinen oli kirjaimellisesti pelästytetty kuoliaaksi. Nyt murhaaja metsästää kolmatta, vai onko kyseessä jo useampikin uhri. Useita naisia näyttää olevan kadoksissa ja tutkinnassa on pakko ottaa huomioon heidätkin mahdollisina uhreina. Murhaaja on kehittänyt taiteensa äärimmilleen – kidutuksen aina katkeraan loppuun asti. Ja kohta jo tiedetään, kuka murhaaja ehkä on. Vai onko kaikki sittenkään niin yksinkertaista?

Tekijä on tässä jännärissään saattanut yhteen edellisten romaaniensa päähenkilöt, eikä jälki ole ollenkaan kehnoa! Vaikka sivujen lukumäärä on melko mittava, jännitys säilyy ja tihenee. Kirjaa on vaikea jättää kesken — sen verran kiihkeästi tämä tempaa lopulta mukaansa. Tosin sivujuonia löytyy lukuisasti, mutta ne ovat kuitenkin aika oleellisia lopullisen ratkaisun kannalta, joten kirja kantaa kyllä tämänkin.

Suosittelen kaikille hieman karmivien ja psykologisten rikoskirjojen ystäville. Kovin herkille en tätä antaisi kuitenkaan luettavaksi, sen verran julma ja ehkä ahdistavakin tarina voi jollekin olla.

Kuka vinkkaa? Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Osta kirja itsellesi – kun ostat näiden linkkien kautta, tuet Kirjavinkkien toimintaa

Nämä linkit ovat affiliate-linkkejä. Jos ostat kirjoja näiden linkkien kautta, Kirjavinkit.fi saa osan myyntituloista korvauksena. Näillä rahoilla maksetaan palvelimen kustannukset ja toimitussihteerin palkkio.

Katso myös

Karin Slaughter — kaikki arvostelut

Kansi: Pettävä hiljaisuus
Kansi: Yli rajan
Kansi: Valvova silmä
Kansi: Vaarallinen leikki
Kansi: Pimeyden kutsu
Kansi: Kadonneet
Kansi: Kuolema katsoo kohti
Kansi: Oneiron
Kansi: Ei mitään hyvää minulle : kertomus kärsimyksestä ja selviytymisestä
Kansi: 112 – vihaan itseäni

{ 0 kommenttia… lisää omasi }

Kommentoi merkintää

Seuraa Kirjavinkkejä Twitterissä Seuraa Kirjavinkkejä Facebookissa Seuraa Kirjavinkkejä sähköpostilla Kirjavinkkien Youtube-kanava