Kansi: Fabien Nury ja Sylvain Vallée: Olipa kerran Ranskassa — Suuri gangsterisota: Korppien synkkä lento

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Osta käytettynä

Fabien Nury ja Sylvain Vallée: Olipa kerran Ranskassa — Suuri gangsterisota: Korppien synkkä lento

kirjoittanut Hannu14.4.2012
Gummerus, 2012
Alkuteos: Il Etait une fois en France (Editions Glénat, 2008)
Kääntäjä: Markku Salo

Fabien Nuryn kirjoittama ja Sylvain Valléen piirtämä sarjakuvasarja Olipa kerran Ranskassa — Suuri gangsterisota saa nyt jatkoa. Siinä missä sarjan avausosa Herra Josephin valtakunta esitteli nopein leikkauksin koko sarjan tapahtumakentän, keskittyy Korppien synkkä lento yhteen synkkään vaiheeseen sodan historiassa: Ranskan antautumista seuranneeseen natsien miehitysaikaan. Alkujaan Romanian juutalainen lukutaidoton liikemies Joseph Joanovici joutuu saksalaismiehityksen aikana tiukoille. Hän ajaa perheensä pakosalle ja jatkaa omaa liiketoimintaansa Pariisissa väärien henkilöpaperien turvin.

Joanovici on sodan aikana vaikeiden valintojen edessä. Juutalaisuudestaan huolimatta hän pystyy säilyttämään vaikutusvaltaansa, jonka hän on saavuttanut romukaupalla rikastumalla (ja kilpailijat sivuun työntämällä). Hän toimittaa tonnikaupalla metallia natsien sotateollisuudelle, mikä on tietenkin pahimman laatuinen maanpetos, mutta samalla hän yrittää kaikin tavoin auttaa juutalaisia veljiään ja olla mukana vastarintatoiminnassa. Pienistäkin virheistä joutuu gestapon puristuksessa maksamaan kalliisti, ja oma henki on rahaa arvokkaampi Joanovicille.

Nury ja Vallée loistavat edelleen.  Korppien synkkä lento tuo miehitysajan kauhut elävinä lukijoiden silmille. Tarina on fiktiivinen, mutta oikeitakin henkilöitä ja tapahtumia mukana on. Laadukasta sarjakuvaa on aina ilo vinkata, niin nytkin.

RanskaMaahaaste: Ranska

Kuka vinkkaa? Hannu

Tamperelainen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Osta kirja itsellesi – kun ostat näiden linkkien kautta, tuet Kirjavinkkien toimintaa

Nämä linkit ovat affiliate-linkkejä. Jos ostat kirjoja näiden linkkien kautta, Kirjavinkit.fi saa osan myyntituloista korvauksena. Näillä rahoilla maksetaan palvelimen kustannukset ja toimitussihteerin palkkio.

Katso myös

Fabien Nury — kaikki arvostelut
Sylvain Vallée — kaikki arvostelut

Kansi: Olipa kerran Ranskassa — Suuri gangsterisota: Herra Josephin valtakunta
Kansi: Weaver
Kansi: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
Kansi: Gard Sveen: Raskaat varjot
Kansi: Damokleen pimeä huone
Kansi: Mario Puzo: Kummisetä
Kansi: Tapani Bagge: Sininen aave
Kansi: Kiveä kovempi
Kansi: Peter James: Kuoleman kello käy
Kansi: Road to Perdition

{ 0 kommenttia… lisää omasi }

Kommentoi merkintää

Seuraa Kirjavinkkejä Twitterissä Seuraa Kirjavinkkejä Facebookissa Seuraa Kirjavinkkejä sähköpostilla Kirjavinkkien Youtube-kanava