Kansi: Fedor Dostojevski: Rikos ja rangaistus

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Osta käytettynä

Fedor Dostojevski: Rikos ja rangaistus

kirjoittanut Mikko15.6.2003
WSOY, Otava, 1922, 2008
Alkuteos: Преступление и наказание (Ру́сский ве́стник, 1866)
Kääntäjä: J.A. Hollo, Olli Kuukasjärvi

Tartuin kirjaan hieman epäluuloisin tuntein. Odotin raskasta luettavaa, mutta Rikos ja rangaistus ei ollutkaan mikään läpeensä kuiva tiiliskivi. Hitaanlaisesti se etenee, paljon puhetta varsin vähistä asioista saadaan aikaiseksi, mutta tapahtumat ja päähenkilö Rodion Raskolnikovin hengenelämä vetävät lopulta puoleensa.

Kirjan juonesta mainittakoon sen verran, että nimensä mukaisesti kirjassa tehdään rikos, josta seuraa rangaistus (monessakin mielessä). Teos on luonteeltaan psykologinen; paljon aikaa käytetään Raskolnikovin ajatusmaailman parissa, sekä ennen että jälkeen rikoksen. Raskolnikovista on siis syytä pitää, tai edes kiinnostua.

Mikäpä siinä. Venäläinen luonteenlaatu ja 1800-luvun Pietarin elämä jaksoi kiinnostaa ainakin minua tämän kirjan verran. Voin kyllä suositella kirjaa muillekin — kyllä klassikotkin voivat olla lukemisen arvoisia!

Kuka vinkkaa? Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Osta kirja itsellesi – kun ostat näiden linkkien kautta, tuet Kirjavinkkien toimintaa

Nämä linkit ovat affiliate-linkkejä. Jos ostat kirjoja näiden linkkien kautta, Kirjavinkit.fi saa osan myyntituloista korvauksena. Näillä rahoilla maksetaan palvelimen kustannukset ja toimitussihteerin palkkio.

Katso myös

Fedor Dostojevski — kaikki arvostelut

Kansi: Kakola : vankilan tarina
Kansi: Pako helvetistä!
Kansi: Elizabeth A. Lynn: The Sardonyx Net
Kansi: Viimeisellä rannalla
Kansi: Teemu Keskisarja: Kirves : Toivo Harald Koljosen rikos ja rangaistus
Kansi: Kriminologia ja rankaisun sosiologia
Kansi: Yö ikuinen : Kolmas kirja
Kansi: Tuulikki Pekkalainen: Susinartut ja pikku immet : Sisällissodan tuntemattomat naiset
Kansi: Yksin yhdessä
Kansi: Valkoiset talot

{ 1 kommentti… lue se alta tai lisää omasi }

Nimetön maaliskuu 19, 2008 14:00

“kyllä klassikotkin voivat olla lukemisen arvoisia!”. Eikö klassikot ole klassikoita nimenomaan, koska ne ovat kirjallisuuden kulmakiviä? Eli varmasti lukemisen arvoisia.

Kommentoi merkintää

Seuraa Kirjavinkkejä Twitterissä Seuraa Kirjavinkkejä Facebookissa Seuraa Kirjavinkkejä sähköpostilla Kirjavinkkien Youtube-kanava