Kansi: Henning Mankell: Savuna ilmaan

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Osta käytettynä

Henning Mankell: Savuna ilmaan

kirjoittanut Irja1.2.2010
Otava, 2010
Alkuteos: Labyrinten (Leopard Förlag, 2000)
Kääntäjä: Laura Jänisniemi

Mankellin uusin suomennettu trilleri on jälleen osoitus kirjailijan melkoisesta muuntautumiskyvystä ja ehtymättömästä vimmasta kirjoittaa. Kannattaa lukea myös kirjan esipuhe!

Päähenkilönä on tällä kertaa nuori naissyyttäjä, joka vasta on aloittanut työnsä suhteellisen pienessä kaupungissa Smoolannissa. Kun eräältä luodolta löytyy vanha pääkallo, myös Louise Rehnström kiinnostuu asiasta. Hammaskarttojen mukaan kuollut olisi koko seudun kuulu ”hyväntekijä”, paljon luvannut sijoittaja, liikemies Ingemarsson joka häipyi rahoineen vuosia sitten. Jälkeensä hän jätti paljon pettyneitä sijoittajia sekä kaupungin ja valtion maksamien tukien käytön toteuttamisen.

Louise alkaa selvittää tapausta itsekseen, mutta huomaakin kohtaavansa omalaatuista välinpitämättömyyttä ja suoranaisia vihollisiakin alkaa löytyä – jopa lähipiiristä. Kirja on ajankohtainen trilleri kansankodin yhä röyhkeämmäksi käyvästä talousrikollisuudesta, jonka lonkerot ulottuvat ehkä poliisivoimiin, mutta ainakin kaupungin valtaapitäviin tahoihin – mahdollisesti jopa ylemmäs…

Rikollisuuden lisäksi kirjassa pohditaan vanhenemista ja iäkkäiden asemaa ja jokapäiväistä elämää, käydään keskusteluja perheen sisäisistä asioista sekä sisarkateudesta ja paneudutaan myös  päähenkilön oman avioliiton vaiettuihin salaisuuksiin.

Kirja on taattua Mankellia, jälleen uudistuneena ja ajankohtaisena. Varsinainen makupala kirjailijan ystäville, oivallinen tiivis lukuromaani ja trilleri jokaiselle esitetyistä teemoista kiinnostuneille. Itse luin tämän yhdeltä istumalta, kiinnostus tapahtumiin säilyi joka hetki!

Kuka vinkkaa? Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Osta kirja itsellesi – kun ostat näiden linkkien kautta, tuet Kirjavinkkien toimintaa

Nämä linkit ovat affiliate-linkkejä. Jos ostat kirjoja näiden linkkien kautta, Kirjavinkit.fi saa osan myyntituloista korvauksena. Näillä rahoilla maksetaan palvelimen kustannukset ja toimitussihteerin palkkio.

Katso myös

Henning Mankell — kaikki arvostelut

Kansi: Oikeus
Kansi: Annan sinulle maan
Kansi: Harry H.
Kansi: Levantin kyy
Kansi: Kerjäläisromaani
Kansi: Cosmopolis
Kansi: Ken lohikäärmeen surmaa
Kansi: Ilta on julma
Kansi: Kolmikulma
Kansi: Kuollut kulma

{ 0 kommenttia… lisää omasi }

Kommentoi merkintää

Seuraa Kirjavinkkejä Twitterissä Seuraa Kirjavinkkejä Facebookissa Seuraa Kirjavinkkejä sähköpostilla Kirjavinkkien Youtube-kanava