Anne Leinonen ja Mia Myllymäki (toim.): Steampunk! : Silintereitä ja siipirattaita

Steampunk! Silintereitä ja siipirattaita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Silintereitä ja siipirattaita on jo kolmas steampunk-antologia Osuuskummalta. Mukana on jälleen kerran tuttuja nimiä aikaisemmista Osuuskumman antologioista. Jonkinlaisena teemana tällä kertaa on suomalaisuus – tapahtumat sijoittuvat kaupungistuvaan Suomeen ja kääntävät historiaa uusille urille.

Tarjolla on juonittelua ja kansainvälistä vakoilua, omituisia keksintöjä ja yllättäviä tilanteita, kun keksinnöt eivät toimikaan kuten pitäisi. Teknologian kehitys ei aina ole auktoriteettien mieleen, Könnin kuokkamiehen legenda saa uusia sävyjä ja monenlaista omalaatuisuutta esitellään kaihon ja nostalgian vallitessa uuden ja vanhan ajan leikkauspisteessä.

Antologiassa on monta herkullista novellia, eikä epäonnistumisia. Etenkin Anne Leinosen silmukkaa kiertävä Sylinterihattu on kiehtova, Taru Kumara-Moision Tuikkimisen alkeet taas hieno pieni kuva rajoja koettelevien pioneerien vaikeuksista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 244 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...