Kansi: Mark Kurlansky: Suola : eräs maailmanhistoria

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Osta käytettynä

Mark Kurlansky: Suola : eräs maailmanhistoria

kirjoittanut Mikko14.4.2008

Suola on nykyisin äärimmäisen tavanomainen aine, mutta siitä huolimatta se on ollut haluttua ja himoittua. Suolan tavoittelu on ohjannut valtioiden toimintaa ja suolantuotannosta on sodittu. Suolalla on myös maksettu sotilaiden palkkoja (englannin palkkaa tarkoittava sana salary viittaa suoraan suolaan) ja sitä verottamalla on tuotettu valtioiden kassaan rahaa.

En voi kieltää: olen kateellinen. Juuri näin hyvän kirjan minäkin joskus haluaisin kirjoittaa. Suola on taidokkaasti kirjoitettu läpileikkaus historiaan, täynnä mielenkiintoisia anekdootteja ja kiinnostavaa historiaa. Suola on aiheena jokaiselle tuttu ja Kurlansky puhuu paljon ruoasta. Jos haluaa lukea kiinnostavan tietokirjan, tätä teosta on helppo suositella varauksetta.

Kuka vinkkaa? Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Osta kirja itsellesi – kun ostat näiden linkkien kautta, tuet Kirjavinkkien toimintaa

Nämä linkit ovat affiliate-linkkejä. Jos ostat kirjoja näiden linkkien kautta, Kirjavinkit.fi saa osan myyntituloista korvauksena. Näillä rahoilla maksetaan palvelimen kustannukset ja toimitussihteerin palkkio.

Katso myös

Mark Kurlansky — kirjailijan sivu

Kansi: Kemiaa keittiössä
Kansi: 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille
Kansi: Anna Bergenström: Joka kokin keittokirja
Kansi: Patrik Spåra ja Sari Spåra: Suuri suomalainen grillikirja
Kansi: Alexander Gullichsen ja Hanna Gullichsen: Safkaa : parempaa arkiruokaa
Kansi: BBQ : Kuuma grillikirja
Kansi: Sata ruokaa tähteistä
Kansi: Sitä parempi soppa, mitä yhdessä kokataan
Kansi: Emäntänä Olga : Kasvisruokaa läheltä koko perheelle
Kansi: Saa vaivata!

{ 0 kommenttia… lisää omasi }

Kommentoi merkintää

Seuraa Kirjavinkkejä Twitterissä Seuraa Kirjavinkkejä Facebookissa Seuraa Kirjavinkkejä sähköpostilla Kirjavinkkien Youtube-kanava