Tähtipäiväkirjat koostuu neljästätoista novellista, päiväkirjamerkinnästä, jotka muodostavat yhdessä melkoiset avaruusajan kynnyksellä elävien ihmisten Gulliverin matkat. Lem pyörittelee vaikeita ja vakavia aiheita uusista näkökulmista katsottaviksi. Allegoriat jääkööt kunkin lukijan löydettäviksi. Kirja ei ole kevyt pala, mutta hitto vieköön se on hauska. Monimutkaisten filosofisten ajatusrakennelmien vastapainona juonenkäänteet ovat kuin ilkikurisen, pikkuvanhan lapsen kynästä lähtöisin. Kielellisesti ainakin suomennos onnistuu luomaan kuumeisen karnevaalitunnelman.
Stanislaw Lem: Tähtipäiväkirjat
Katso myös
Stanislaw Lem — kaikki arvostelut
Viimeinen kiitoshymni · Baltasar ja Blimunda · Mennyt maailma · Seitsemännen portaan enkeli · Eureka Street, Belfast · Irlantilainen aamiainen — Kertomuksia vihreältä saarelta · Taking Woodstock : Rakkauden vallankumous · Jäänpuskijat · Iron Sunrise · Galactic North
Piditkö lukemastasi? Jos haluat lisää, tilaa vinkit sähköpostiisi, tilaa RSS-syöte tai fanita Kirjavinkkejä Facebookissa.

{ 1 kommentti… lue se alta tai lisää omasi }
Mitäs minä sanoin!-)
BTW: Muistaakseni suomennos on tehty englanninkielisestä käännöksestä eikä suoraan puolasta.