Kansi: Jonas Gardell: Viattomuus ja muita kirjoituksia

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Jonas Gardell: Viattomuus ja muita kirjoituksia

kirjoittanut Mikko2.5.2007
Johnny Kniga, 2006
Alkuteos: Oskuld och andra texter (Norstedts, 2000)
Kääntäjä: Kimmo Lilja

Viattomuus on kokoelma kirjoituksia. Kirjan pääosan muodostaa kahdentoista kaupunkeja pohdiskelevan kirjoituksen sarja. Jonas Gardell on nokkela kirjoittaja, joka löytää kaupunkien ominaisluonteen ja laajentaa siitä. Tyypillinen teema on toiseus – vähemmistön ja heikkojen näkökulma on Gardellille mieluinen. Bangkokissa Gardell kirjoittaa esimerkiksi paikallisten homoprostituoitujen elämästä.

Gardell saa aikaan kiehtovia kirjoituksia tunnetuista suurkaupungeista (Pariisi, New York, Las Vegas), mutta myös pienemmistä, oudommista ja nuhjuisammista paikoista (Celebration, Hampuri). Kaupunkikirjoitusten lisäksi kirjassa on jokunen muukin kirjoitus. Scheherazade-monologinäytelmä jätti minut kylmäksi, mutta kirjoitus fariseuksista oli mielenkiintoista raamatuntulkintaa historiallisesta näkökulmasta.

Kuka vinkkaa? Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Osuuskumma

Osta kirja itsellesi – kun ostat näiden linkkien kautta, tuet Kirjavinkkien toimintaa

Nämä linkit ovat affiliate-linkkejä. Jos ostat kirjoja näiden linkkien kautta, Kirjavinkit.fi saa osan myyntituloista korvauksena. Näillä rahoilla maksetaan palvelimen kustannukset ja toimitussihteerin palkkio.

Katso myös

Jonas Gardell — kaikki arvostelut

Kansi: Torakat
Kansi: Laiskotellen : Niin kuin minä haluan muistaa
Kansi: Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa
Kansi: Piitles
Kansi: Stefan Moster: Rakkaat toisilleen
Kansi: Vinoon varttunut tyttö
Kansi: Jeff VanderMeer: Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki
Kansi: Patti Smith: Ihan kakaroita
Kansi: Väärään aikaan
Kansi: Hello, I love you

Piditkö lukemastasi? Jos haluat lisää, tilaa vinkit sähköpostiisi, tilaa RSS-syöte, seuraa Kirjavinkkejä Twitterissä tai fanita Kirjavinkkejä Facebookissa.

Herättikö juttu mielipiteitä? Kerro mielipiteesi! Arvomme joka kuukausi kaikkien kommentin jättäneiden kesken kirjapalkinnon.

Kommentoi merkintää

Kommentoijien kesken arvotaan joka kuukausi kirjapalkinto. Jos haluat osallistua arvontaan, muista käyttää oikeaa sähköpostiosoitettasi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä, mikäli voitat.

Seuraa Kirjavinkkejä Twitterissä Seuraa Kirjavinkkejä Facebookissa Seuraa Kirjavinkkejä sähköpostilla