Annan sinulle maan

Chufo Lloréns: Annan sinulle maan

Köyhä maalaispoika Martí Barbany saapuu Barcelonaan vuonna 1052 lunastamaan isänsä perintöä. Martí ei ole juuri sotilaana taistellutta isäänsä nähnyt, mutta yllättäen isän perintö tekee Martísta vauraan miehen. Martí paljastuu hyvällä vainulla varustetuksi liikemieheksi ja hyvien liittolaisten tukemana alkaa kasvattaa varallisuuttaan. Martí jout... Lue koko vinkki »

Amin Maalouf: Samarkand

Persialainen tiedemies, filosofi ja runoilija Omar Khaijam kuoli jo lähes 900 vuotta sitten, mutta hänen viisaat nelisäkeensä elävät edelleen. Khaijam oli jo eläessään tunnettu ja vaikutusvaltainen hahmo, jonka maine kattoi koko islamilaisen kulttuuripiirin. Hänen ajatuksensa eivät kuitenkaan kaikkialla aiheuttaneet pelkkää riemastusta, vaan vallan... Lue koko vinkki »
Conqueror

Stephen Baxter: Conqueror

Emperor-kirjasta alkanut Time's Tapestry -sarja jatkaa Britannian historian läpikäymistä. Emperor käsitteli Britannian ja roomalaisten yhteistä historiaa. Nyt on vuorossa loput Britannian valloitusten ajoista. Avaintapahtumia kirjassa ovat roomalaisten brittien poistuminen Britanniasta, viikinkien hyökkäys Lindisfarnen luostariin, tanskalaisten saa... Lue koko vinkki »

Vladimir Bartol: Alamut

Juonenkulultaan seikkailullinen ja romanttinenkin taistelutarina sijoittuu vuoden 1092 Persiaan. Todellisuuspohjana on, että pohjoisessa Persiassa oli vaikeapääsyinen vuoristolinnoitus Alamut ja että sitä hallinneet assassiinit olivat fanaattinen islamilaislahko, joka taisteli Persian turkkilaisia ja muita ”vääräuskoisia” vastaan. Salamurhaaja-assa... Lue koko vinkki »