Decamerone

Giovanni Boccaccio: Decamerone

Dante, Petrarca ja Boccaccio. Italian kielen isät, rahvaanlatinan käyttäjät. Kolme kovaa kirjallisuusnimeä 1300-luvulta. Renessanssimiehiä. Oli aika lopettaa liika niuhottaminen: iloisempaa elämää – vaikka sydän märkänis! Dante Jumalaisellaan johti joukkoa, perään tuli Petrarca Laurallaan ja viimein heidän nuorempi aikalaisensa Boccaccio Deca... Lue koko vinkki »

Sally Nicholls: All Fall Down

On vuosi 1349 ja Isabel haaveilee muiden muassa pojista ja vapaudesta. Isabelille vapaus tarkoittaisi, ettei hän olisi maan hallitsijan omaisuutta ja omistaisi omaa maata, eikä olisi sidottuna työmaahan. Sitten ensimmäinen sairaustapaus iskee. Tämä sairaus on erilainen, sairaalle muodostuu kehoon tummia läikkiä ja se tappaa muutamassa päivässä. ... Lue koko vinkki »
Tuomiopäivän kirja

Connie Willis: Tuomiopäivän kirja

Aikamatkailu tekee historiantutkimukselle saman kuin Indiana Jones arkeologialle: karistaa pölyt, panee professoreihin liikettä ja vaatii opiskelijoilta vähän uudenlaista taitoarsenaalia. Vuonna 2054 aikamatkailusta on tullut aika tavallinen historiantutkimuksen metodi. Mitä kauemmas menneisyyteen tutkijoita lähetetään, sitä arvaamattomammiksi s... Lue koko vinkki »