Sing Backwards and Weep

Mark Lanegan: Sing Backwards and Weep : Muistelmat

Screaming Trees -solisti Mark Laneganin elämäkerrassa Sing Backwards and Weep sukelletaan syvälle riippuvuuteen. Laneganin kirja yhtä aikaa hauska, surullinen ja traaginen.  Mark Lanegan syntyy kahden opettajan perheeseen pikkuruiseen Ellensburgin kaupunkiin. Alkoholisoitunut isä välttelee perhettään, mutta Laneganin äiti - jonka Lanegan ku... Lue koko vinkki »

Jarkko Sipilä (toim.): Immu

Trauma – kuten tavallista – syntyy lapsuudessa. Reipas poika leikkii vahvatahtoisen ystävänsä kanssa intiaanileikkejä, mutta roolina on olla prinsessa Kuunsäde. Herkkä lapsi ei kestä sellaista. ”Luulen, että sen takia olen oireillut koko ikäni”, Mika ”Immu” Ilmén analysoi. Hän on portsari, vapaaottelija, entinen moottoripyöräkerholainen ja tuomittu... Lue koko vinkki »
Aleister Crowley

Gary Lachman: Aleister Crowley : Suuren Pedon elämä ja teot

Aleister Crowley, tuleva Suuri Peto ja maailman moraalittomin mies, syntyy 12.10. vuonna 1875 Englannissa. Crowleyn perhe on uskonnollinen, ja hänen huomattava teologinen tietämyksensä pohjautuu paljolti hänen lapsuutensa kokemuksiin. Teini-iässä Crowley löytää kapinan ja seksin ilot ja tutustuu molempiin ehtymättömällä innolla. Hän osoittaa lahjak... Lue koko vinkki »
Tyly totuus

Larry Sloman ja Mike Tyson: Tyly totuus

”Satu kertoo: raskaansarjan mestari on vaarallisin mies maan päällä, pelätyin, miehevin”, Joyce Carol Oates kirjoitti Nyrkkeilystä-kirjassaan. Mike Tyson, nyrkkeilijä, tuomittu rikollinen ja päihderiippuvainen teki sadusta todellisuutta. Hänen elämäkertansa Tyly totuus on hämmentävä, ristiriitainen kertomus köyhästä pojasta, josta tuli kaikkien aik... Lue koko vinkki »
Minä, Dregen

Tore S. Börjesson ja Andreas Dregen: Minä, Dregen

17-vuotiaana Dregen – syntymänimeltään Andreas Tyrone Svensson – ja niin sanottu normaali maailma kohtaavat. Dregen aloittaa työt roskakuskina ja vahtimestarina. Työtä ei tehdä laulaen: ”Se oli varmasti helvetillisin työ, joka yhdelläkään Ruotsin kansalaisella on koskaan ollut”, Dregen muistelee. Eräällä kahvitauolla hän saa tarpeekseen ja liv... Lue koko vinkki »
Kingston Wall

Viljami Puustinen: Kingston Wall : Petri Wallin saaga

Petri Walli (1969–1995) oli helsinkiläinen kitaristi, joka teki päätyönsä legendaarisessa Kingston Wall -bändissä. Bändi perustettiin 1980-luvun lopulla ja se ehti julkaista kolme albumia ennen kuin se vähitellen sammahti. Kesällä 1995 sammahti myös Walli itse, kun päihde- ja mielenterveysongelmista kärsinyt rokkari päätti itse päivänsä vain 26-vuo... Lue koko vinkki »
Black Rose

Mark Putterford: Black Rose : Phil Lynott ja Thin Lizzyn tarina

Phil Lynott kuoli vain 36-vuotiaana hedonistisen elämäntapansa loppuun kuluttamana. Ennen kuolemaansa irlantilainen muusikko toimi Thin Lizzyn johtohahmona. Philip Lynott syntyy 20.8.1949. Hänen äitinsä on irlantilainen 18-vuotias tyttö ja isä eteläamerikkalainen tummaihoinen mies. Vanhemmat eivät ole naimisissa, ja vanhoillisessa, katolisessa y... Lue koko vinkki »
Maailmojen välissä

Steven Tyler: Maailmojen välissä : rock’n’roll-muistelmat

Ennen erästä pahamaineisen kauheaa renkutusta Aerosmithilla oli tiettyä katu-uskottavuutta. Bändi oli hankkinut mainetta huumeilla, sikailulla bändärien kanssa ja musiikilla, jossa oli yhä ripaus asennetta. Sitten tuli se tietty nyyhkyballadi, ja Aerosmithin kaikki vähäkin katu-uskottavuus rojahti hetkessä Ben Affleckin tasolle. Maailmojen välis... Lue koko vinkki »
Iron Man

Tony Iommi ja T. J. Lammers: Iron Man : muistelmat

Tony Iommi joutui nuorena 17-vuotiaana kitaristin alkuna musiikkihistorian kenties kuuluisimman työtapaturman uhriksi: työskennellessään peltitehtaan prässillä hänen kaksi sormenpäätään jäi laitteen väliin. Iommi halusi kuitenkin jatkaa soittamista, joten hän kehitteli loukkaantuneiden sormenpäidensä päälle suojat. Monet ajattelevat nykyisin, et... Lue koko vinkki »

Teppo Vapaus: Herra Ylpön sydän

Teppo Vapaus ilmoittautuu suoraan Herra Ylpön ihailijaksi, juoppokuskiksi ja elämäkerturiksi. Tästä kirja lopulta syntyy: Ylpön hillittömästä hybridiksestä, jota tekijä kirjaa ylös sekä lisäksi hänen omasta melkoisesta hehkutuksestaan. Suurin osa tästä kaikesta tapahtuu lähinnä viinan voimalla. Kun sekä kirjoittaja että kirjan kohde juopottelevat y... Lue koko vinkki »

Marc Spitz: Jagger

Tämä tuntuu jo alusta alkaen hivenen poikkeavalta elämäkerralta – ei sensaation vivahdusta, ei kovin runsaasti kuvamateriaalia eikä mitään glamouria tai hehkutusta. Tämä kirja kertoo miehestä nimeltä Mick Jagger. Nuoruusvuodet keskiluokan asuma-alueella, pyrkimykset parempaan. The Rolling Stonesin syntyminen ja ensiesiintyminen, levytykset sekä ... Lue koko vinkki »

Walter Isaacson: Steve Jobs

Steve Jobs syntyi abortteihin erikoistuneen lääkärin klinikalla San Franciscossa 24.2.1955. Hänen vanhempansa olivat päättäneet antaa lapsen adoptoitavaksi, yhdellä ehdolla: adoptiovanhemmilla piti olla yliopistotutkinto. Sitä ei automekaanikko Paul ja kirjanpitäjä Clara Jobsilla ollut. He saivat pojan vasta sitouduttuaan kirjallisesti kustantamaan... Lue koko vinkki »

Chris Ayres ja Ozzy Osbourne: Minä, Ozzy

Kun John Osbournen isä sanoi, että hänen pojastaan vielä tulee jotakin, sitä ei uskonut kukaan. Kaikki sen sijaan uskoivat toisen ennustuksen: että hän tulee istumaan vankilassa. Ozzy istui, tosin lyhyen tuomion eikä enää palannut sille tielle. Kirjassa Ozzy itse kertoo kaiken muistettavan – ainakin omasta mielestään ja omalla tavallaan – elämäs... Lue koko vinkki »

Marc Spitz: David Bowie

Tunnetun rock-kriitikon ja kirjailijan haastava ja kompakti elämäkerta David Bowiesta, monilahjakkuudesta, jonka ideat ovat aina erilaisia ja mieleenpainuvia. Muusikosta, säveltäjästä, ohjaajasta, näyttelijästä – monipuolisesta taiteellisesta lahjakkuudesta tämän lapsuudesta aina nykypäivään asti. Bowiesta on kirjoitettu kymmeniä kirjoja, tämä o... Lue koko vinkki »