Harri Tapper: Keisari ja kääpiöt

1700-luvun kääntyessä kohti seuraavaa vuosisataa oli Venäjällä nousemassa ennustusten povaama suuri tsaari Aleksanteri. Ranskanmaalla puolestaan suuri vallankumous työnsi eliitin päitä giljotiinin alle, mutta eipä mennyt montaakaan vuotta, kun kansa huomasi päätyneensä jälleen yhden itsevaltaisen hallitsijan, Napoleonin vallan alle. Ja kun jättiläi... Lue koko vinkki »

Simon Sebag Montefiore: Jerusalem, kaupungin elämäkerta

Jerusalem on varmasti yksi maailman tunnetuimmista kaupungeista: kahden kansan pääkaupunki ja kolmen uskonnon pyhä paikka. Sen asutus on alkanut jo noin 5 000 vuotta sitten ja sitä hallitsivat useammatkin eri kansat, mutta vasta juutalaisten tultua valtaan noin 3 000 vuotta sitten kaupungista tuli suuri pääkaupunki ja uskonnon keskus. Tästä alka... Lue koko vinkki »

Amin Maalouf: Samarkand

Persialainen tiedemies, filosofi ja runoilija Omar Khaijam kuoli jo lähes 900 vuotta sitten, mutta hänen viisaat nelisäkeensä elävät edelleen. Khaijam oli jo eläessään tunnettu ja vaikutusvaltainen hahmo, jonka maine kattoi koko islamilaisen kulttuuripiirin. Hänen ajatuksensa eivät kuitenkaan kaikkialla aiheuttaneet pelkkää riemastusta, vaan vallan... Lue koko vinkki »

Jonathan Glover: Ihmisyys : 1900-luvun moraalihistoria

Teos käsittelee ihmisen tekemiä julmuuksia monesta näkökulmasta. Ennen kaikkea kirja nostaa tapetille varoittavia esimerkkejä, luoden synkistä aiheistaan huolimatta toivoa, kunhan virheistä halutaan oppia. Ihmisyys : 1900-luvun moraalihistoria on kaukana kevyestä lukemisesta, mutta käsittelee asioita, joista jokaisen tulisi olla kiinnostunut. Tärke... Lue koko vinkki »