Eric Tigerstedt : Suomen Tesla

Markus Hotakainen: Eric Tigerstedt : Suomen Tesla

Tämä kirja kiinnosti, koska Tigerstedtin suku vaikuttaa Kouvolan Elimäellä. On kuin olisimme jotenkin "tuttuja" ja ainahan on tiedettävä, miten naapurilla menee. Lisäksi minua on aina harmittanut, kun joku ei eläessään saa mitään kunnioitusta ja saa tekosistaan mainetta vasta kuoleman jälkeen. Kukaan ei siis oikein tiennyt, kuka suomalainen keks... Lue koko vinkki »
Insinöörin keittokirja

Jukka Sakki: Insinöörin keittokirja

Nyt on sellainen keittokirja, joka on varsinainen lukunautinto. En ole mikään kokki kolmonen, eikä ruuanlaitto ylipäätään ole kiinnostukseni kohde, mutta lukeminen on ja siksi tämä kirja oli riemastuttava. Maistui herkulliselta, sillä sen parissa viihtyi ja se aiheutti tahattomia naurukohtauksia. Insinöörin keittokirjassa kaikki on yksinkertaist... Lue koko vinkki »

Nadja Sarell ja Shini Somara: Minusta tulee insinööri

Hyvät insinöörit tekevät maailmasta paremman paikan! Näinpä. Yllä esitettyä lienee hölmöä ja tavallaan mahdotontakin kiistää. Ilman insinöörejä meillä ei olisi hissejä tai liukuportaita, ilman insinöörejä rakennustyömaat tai huvipuistot olisivat melko toisenlaisia. Ilman insinöörejä yhteydenpitomme olisi melko lailla niukempaa ja liikkumisemme h... Lue koko vinkki »
Miten Suomesta tuli tekniikan maa

Tiina Männistö-Funk (toim.): Miten Suomesta tuli tekniikan maa

Miten suosta, kuokasta ja Jussista päästiin metsäteollisuuden kautta Nokiaan ja teknologian kehityksen kärkeen? Miten kansallistunteen kulmakivi, suomalainen luonto, valjastettiin vähitellen yhteiskunnan ja teollisuuden tarpeita palvelemaan, raaka-aineiksi ja energianlähteiksi, joita kohtaan löytyi uusi kansallinen ylpeys? Miten tekniset infrastruk... Lue koko vinkki »

Andrea Beaty ja David Roberts: Roosa Ruuti, insinööri

Kun Roosa Ruuti oli koulussa, hän istui hiljaa kuin hiiri luokassa. Vaikka osasi laskea ja tavata, ei hän suutansa uskaltanut avata. Roosa Ruudilla ei ole luovuudesta puutetta, keksinnöt seuraavat toisiaan aina hodarikoneesta juustopyssyllä varustettuun käärmeidenkarkoitusmyssyyn. Vaan mitä tehdä, kun epävarmuus ottaa vallan ja epäonnistuminen häv... Lue koko vinkki »

Michael Chabon: Kuunkajo

Michael Chabonin Kuunkajon lieveteksti kysyy, onko kirja romaani, muistelma vai silkkaa sumutusta. Kysymys on sangen hyvä, mutta lopulta kuitenkin merkityksetön. Sillä vaikka Kuunkajon kertoja on nimeltään Mike Chabon ja hän kertoo koko ajan (nimeämättä) isoisänsä tarinaa, on tämän kiinnostavan romaanin tärkein koukku yksinkertaisesti vetävä kertom... Lue koko vinkki »
Canal Grande

Hannu Raittila: Canal Grande

Hannu Raittila palkittiin tästä kirjasta Finlandia-palkinnolla vuonna 2001. Canal Grande kertoo suomalaisesta työryhmästä, joka saapuu Venetsiaan pelastamaan kaupunkia nousevan veden tuhoilta. "Kului kaksi viikkoa enkä ollut vielä nähnyt yhtäkään Canal Granden varrella seisovista palatseista, joita meidän oli määrä ryhtyä pelastamaan", tuumailee... Lue koko vinkki »
Sähköpiano

Kurt Vonnegut: Sähköpiano

Aina toisinaan tekee mieli palata Kurt Vonnegutin teosten pariin. Vonnegutilla on ollut suuri vaikutus maailmankuvani, huumorintajuni ja kirjallisen makuni kehitykseen, ja pidänkin häntä yhtenä suurimmista suosikkikirjailijoistani kautta aikain. Nyt aloitin jälleen alusta hänen kanssaan ja luin esikoisromaani Sähköpianon uudestaan vuosien jälkeen. ... Lue koko vinkki »

Anne Holt ja Even Holt: Kuoleman tahdissa

Norjalaisessa sairaalassa sattuu peräkkäin kaksi poikkeavaa kuolemantapausta rytmihäiriötahdistimen asentamisen jälkeen. Lääkärinä on toiminut terävä, USA:ssa koulutuksensa saanut ja meriittiänsä kasvattanut sydänkirurgi, Sara Zuckerman, joka ei voi ymmärtää, mikä on mennyt pieleen. Hän aikoo tutkia molemmat tapaukset saadakseen selville, onko hän ... Lue koko vinkki »