The Great Man

Bertrand Gatignol ja Hubert: The Great Man

The Ogre Gods -sarja jatkuu kolmanteen osaan, ja ehkä tässä vaiheessa uskaltaa jo sanoa, että fantasiasarjakuvien joukossa The Ogre Gods on aivan omaa luokkaansa. Bertrand Gatignolin ja Hubertin luoma brutaali ja julma maailma tuntui ensin aivan käsittämättömältä paikalta, mutta kirja kirjalta tarina avautuu ja maailma alkaa tuntua – jos nyt ei sen... Lue koko vinkki »
Kalevan pojat

Mikko Kamula: Kalevan pojat

Tässä on se minun kirjakevääni odotetuin uutuus, Kalevan pojat. Mikko Kamulan Metsän kansa -sarja on nyt edennyt neljänteen osaansa ja jatkaa aikamatkaa Juko Rautaparran perheen parissa 1400-luvun lopulla. Aiempien osien malliin myös Kalevan pojat on melkoinen tiiliskivi, mutta ikävysty­misestä ei ole vaaraa: yli 700-sivuinen järkäle pitää lukijaa ... Lue koko vinkki »

Bertrand Gatignol ja Hubert: The Ogre Gods : Half-Blood

Half-Blood on jatko-osa erinomaiselle sarjakuvalle Petit, joka groteskilla tavalla toi satujen jätteihin aivan uudenlaista tulkintaa. Bertrand Catignolin ja Hubertin luomassa maailmassa ihmiskunta elää jättien varjossa, alistuneina palvelijoina, kun muutakaan eivät voi. Ensimmäinen osa kertoi jättien pienikokoisesta vesasta nimeltään Petit, jonka e... Lue koko vinkki »

Bertrand Gatignol ja Hubert: The Ogre Gods I : Petit

Pienikokoisena syntynyt Petit on todellakin olemattoman kokoinen jättiläis-sukulaistensa joukossa. Itse asiassa hän on melkein samankokoinen kuin peukaloisen kokoiset ihmiset, tuo onneton karjalauma, joka kelpaa jättiläisille lähinnä ruokapöydän antimiksi ja palvelusväeksi. Sukunsa sortamalla nuorukaisella on kuitenkin tarkoitus: hän pystyy pariutu... Lue koko vinkki »
Pohjoismaiset jumalolennot

Johan Egerkrans: Pohjoismaiset jumalolennot

Pelottavan näköisiä kasvoja, miekkoja, keihäitä, korppeja, muinaisia asuja sekä tummanpuhuvia sävyjä. Pohjoismaisissa jumalolennoissa teksti ja kuvat puhuvat samaa kieltä. Se esittelee skandinaaviset jumalien suvut, aasat ja vaanit näyttävien kuvien kera. Kirja perustuu keskiaikaisiin tarinoihin ja teoksiin, joista kuvittajanakin toiminut Johan ... Lue koko vinkki »
Iso kiltti jätti

Roald Dahl: Iso kiltti jätti

Tiedätkö mikä on hirviöhetki? Se on se öinen momentti, ”jolloin kaikki lapset ja kaikki aikuiset ovat syvässä, syvässä unessa ja kaikki mustat otukset tulevat ulos piiloistaan ja saavat tehdä mitä mielivät”. Ja juuri tuollaisena hetkenä Sohvi ei millään saa unta, kurkistaa orpokodin ikkunasta ja näkee jotakin ”hirveän isoa ja hirveän mustaa ja hirv... Lue koko vinkki »
Viimeinen bjarmialainen

Juri Nummelin: Viimeinen bjarmialainen

Nuori, salaperäinen mies joutuu taistelemaan omasta sekä muidenkin hengestä keskellä pohjoisia lumilakeuksia. Mies on Pesäri, salamyhkäinen taistelija, jonka oikea nimi kyllä tunnettaisiin. Taistelusta pelastuvat hyvin miekkaa käyttävä Ahdotar, Ojatin tytär, jonka isä on kuningas sekä hänen palvelijansa – mutta edessä on kohta uusi taistelu, sillä ... Lue koko vinkki »
Staalo

Stefan Spjut: Staalo

Pieni Magnus on viettämässä jännittävää kesää Lapissa, äidin kanssa pienessä ja vähän alkeellisessa kesämökissä. On kivoja ja aurinkoisia päiviä pihalla ja sateisia päiviä äidin kanssa sisällä. Ympäristössä eläimet alkavat käyttäytyä oudosti ja lepakot kiusaavat äidin elämää. Sitten Magnus katoaa... ja media nostaa asian esille näyttävästi. Äiti vä... Lue koko vinkki »

Riikka Ala-Harja: Jättiläinen

Jättiläinen kertoo kajaanilaisesta teinipoika Tanelista. Miehellä on mittaa 227 senttiä, mutta miehuuskoetta yhä puuttuu. Kaikkinaisen näytön paikka tuntuu tarjoutuvan nuorisoteatteriohjaaja Monan avulla. Mona hehkuttaa Tanelin näyttelijänlahjoja ja pyytää hänet mukaansa New Yorkiin teatteriguru Larryn kurssille. Voi pojat! Kirjan alkupuoli on n... Lue koko vinkki »

Jonathan Swift: Gulliverin retket

Mitä tulee Gulliverin retkistä mieleen? Varmaankin kuva Gulliverista makaamassa maassa, sidottuna köysillä. Matka kääpiöiden maahan, Lilliputiin, lienee teoksen tunnetuin osa. Toinen matka jättiläisten maahan seuraa perässä. Kirjan jälkimmäinen puolisko, matkat lentävään Laputan kaupunkiin ja älykkäiden hevosten, Houyhnhnmien maahan on vähemmän tun... Lue koko vinkki »

Francois Rabelais: Pantagruel : Dipsodien kuningas

Korkeakirjalliset klassikkoteokset voivat olla hyvinkin kiinnostavia. Munkki Rabelaisin renessanssin aikaan 1500-luvulla kirjoittama Pantagruel on oivallinen esimerkki kirjasta, jonka huumoria vuosisatojen pölykerrokset eivät ole tukehduttaneet. Pantagruel on takakansitekstin mukaan pistävää satiiria aikansa ilmiöitä ja instituutioita kohtaan — ... Lue koko vinkki »