Ossi Määttä: Kevytretkeilijän opas

Tunne ultrakevyellä varustuksella vaeltaessa on uskomaton, mikäli on tottunut vaelluksiin raskaan rinkan kanssa. Kevyt varustus saattaa tuntua jopa huijaamiselta, etenkin jos reissukaverin varusteet painavat paljon enemmän. Mielikuva Lapin erämaassa vaeltavasta retkeilijästä on useimmille se, että hänellä on selässään valtava rinkka, joka on pullo... Lue koko vinkki »
Suomen linnut : Tunnistusopas

Lasse J. Laine: Suomen linnut : tunnistusopas

Suomalaiselle lintuharrastajalle on tarjolla paljon taustatukea. Tärkeintä on tietysti retkeily, mutta laadukkaita kirjoja julkaistaan useampi vuodessa. Viime vuonna julkaistiin uudistettu painos Pertti Koskimiehen Suomen lintuoppaasta ja nyt on vuorossa Lasse J. Laineen Suomen linnut : tunnistusopas. Koskimiehen teos tarjoaa monipuolisen tietop... Lue koko vinkki »
Etelä-Suomen retkeilyopas

Raija Hentman: Etelä-Suomen retkeilyopas

Etelä-Suomen retkeilyopas esittelee retkeilyreittejä, luontopolkuja ja muinaispolkuja noin sadan kilometrin säteellä Helsingistä. Luonnossa liikkuminen on monelle suomalaiselle tärkeää ja jo tutkitustikin stressiä vähentävää, mutta itse ainakin usein jämähdän niille entuudestaan tutuille poluille ja reiteille, vaikka Suomen luonto tarjoaisi luke... Lue koko vinkki »
Suomen lasten retkeilyopas

Iiris Kalliola ja Lasse J. Laine: Suomen lasten retkeilyopas

Suomea voi hyvällä syyllä sanoa retkeilyn luvatuksi maaksi, sillä retkeilijöitä ja retkikohteita on moneen lähtöön. Tämä opas pureutuu retkeilyyn kunnianhimoisen monipuolisesti. Mielestäni kyseessä ei kuitenkaan ole pelkästään lapsille suunnattu teos, vaan se sopii jokaiselle retkeilystä ja luonnosta kiinnostuneelle. Kirjassa esitellään niin lin... Lue koko vinkki »
Suomen lintuopas

Pertti Koskimies: Suomen lintuopas

Kokeneen tekijän uutukainen on päivitetty ja uudistettu painos alun perin vuonna 2005 ilmestyneestä lintuoppaasta. Tekstit, kuvat ja grafiikka mukautuvat uudistetussa versiossa näppärästi yhteen. Suomen lintuopas on ennemmin laaja tietopaketti kuin määritysopas. Teos on selvästi kohdistettu kenelle tahansa linnuista kiinnostuneelle. Aloittelevil... Lue koko vinkki »

Stefan Casta ja Bo Mossberg: Sohvin puukirja

Sohvin puukirja on lapsille suunnattu kasvikirja, jossa Sohvi-muurahainen esittelee 16 tavallista puulajia. Puista kerrotaan vapaamuotoisten lyhyiden juttujen avulla. Lisäksi kaikista on tietoruudut, joissa on lyhyesti faktoja tavallisten kasvioppaiden tyyliin. Jokaisesta lajista kerrotaan, että mihin sitä yleensä käytetään ja monista myös, että mi... Lue koko vinkki »

Michael Lohmann: Pieni siilikirja

Michael Lohmannin kirjoittama Pieni siilikirja ei ole kirja lemmikkisiileistä vaan luonnossa elävistä siileistä. Opasta lukiessa kannattaa muistaa, ettei Suomessa saa kesyttää villiä siiliä itselleen lemmikiksi. Pieni siilikirja on kätevä teos siileistä, joista ainakaan Suomessa ei ole aikaisemmin löytynyt kovinkaan kattavaa tietoa. Ottamatta hu... Lue koko vinkki »

Dick Forsman ja Olli Vesikko: Päiväperhoset Suomen luonnossa

Hei, mikä oli tuo ruskea perhonen silmät siivissään? Tuossa meni hopeatäplälaji, mutta mikä niistä? Perhosten tunnistaminen on mielenkiintoista, mutta kärsivällistä puuhaa. Päiväperhoset Suomen luonnossa antaa hyvät eväät opetella tunnistamaan Suomen kesässä liihottelevat lajit. Kyseessä on toinen laitos alun perin vuonna 2005 ilmestyneestä oppa... Lue koko vinkki »

Risto Ihamuotila: 300 kasvia Suomen luonnossa

Kirja esittelee nimensä mukaisesti Suomen luonnossa kasvavia kasveja, mutta se ei ole perinteinen määritysopas. Kasvit on luokiteltu kasvupaikkojen eikä tieteellisen luokituksen mukaan, niin kuin kasvikirjoissa yleensä. Selostukset kasveista ovat myös vapaamuotoisempia kuin yleensä eikä kaikkia ulkonäöllisiä perusasioita, levinneisyyttä ja sellaist... Lue koko vinkki »