Cory Doctorow

Cory Doctorow (s. 17.7.1971) on syntyjään kanadalainen science fiction -kirjailija. Doctorow on aktivistivanhempien lapsi, joka on myynyt kirjallisuutta 17-vuotiaasta lähtien ja työskennellyt päätoimisena kirjailijana vuodesta 2006. Doctorow on lisäksi ahkera bloggaaja ja kirjoittaa suosittuun Boing Boing -blogiin. Doctorow on äänekäs tekijänoik... Lue lisää »

Neil Gaiman

Neil Gaiman (s. 10.11.1960) on englantilainen kirjailija, joka on erikoistunut fantasiakirjallisuuteen. Gaimanin kirjat sijoittuvat usein nykyaikaan tai muuten todelliseen maailmaan, johon yliluonnolliset ja fantasiaelementit tunkevat mukaan. Gaimanin kirjoissa jumalat ja kuolleet kävelevät ihmisten keskellä ja Lontoon maanalaisesta voi aueta pääsy... Lue lisää »

Timo Parvela

Timo Parvela (s. 19.5.1964) on suomalainen lastenkirjailija. Koulutukseltaan hän on luokanopettaja. Parvelalla on jo pitkähkö ura lastenkirjallisuuden parissa. Hänen ensimmäinen kirjansa ilmestyi vuonna 1989. Tunnetuimpia hänen kirjoistaan on ehkä Ella ja kaverit -sarja, jonka ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 1995 ja josta on ilmestynyt jo 18 osa... Lue lisää »

Tuija Lehtinen

Tuija Lehtinen (s. 12.12.1954) on suomalainen viihdekirjailija. Koulutukseltaan Lehtinen on luonnontieteiden kandidaatti ja pääaineenaan hänellä oli tilastotiede. Ennen kirjailijaksi ryhtymistään hän työskenteli jonkin aikaa esimerkiksi toimittajana. Lehtinen tuntuu olevan välillä teinityttöjen kirjailijan maineessa, mutta oikeasti hänen tuotant... Lue lisää »

Neal Stephenson

Neal Town Stephenson (s. 31.10.1959) on vaikeasti kategorisoitava kirjailija. Hänen teoksensa edustavat kuitenkin spekulatiivista fiktiota ja niitä voi luokitella scifiksi, historialliseksi kirjallisuudeksi, kyberpunkiksi ja postkyberpunkiksi. Enimmäkseen ne ovat kuitenkin pitkiä ja polveilevia. Stephensonin kirjat käsittelevät usein teknologiaa... Lue lisää »

José Saramago

José Saramago (16.11.1922 – 18.6.2010) oli portugalilainen kirjailija, joka palkittiin vuonna 1998 Nobelin kirjallisuuspalkinnolla. Saramago tunnettiin omintakeisesta tyylistään, jossa välimerkeille ja isoille alkukirjaimille ei ole sijaa. Virkkeet voivat olla sivun mittaisia ja ajatus rönsyilee suuntaan jos toiseen. Saramago julkaisi ensimm... Lue lisää »