Craig Thompson: Habibi

Kansi: Habibi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Habibi, “rakas”, kertoo kahdesta lapsiorjasta, Dodolasta ja Zamista jossain islamin vaikutusalueella jonain modernina aikana. Lapset karkaavat orjamarkkinoilta ja asuvat jonkin aikaa autiomaahan kariutuneessa laivanhylyssä. Koettelemukset heittävät heidät erilleen, mutta kumpikin kaipaa takaisin toisen luo. Dodolan iltaisin kertomat tarinat lomittuvat kummankin elämään vertauskuvallisella tavalla.

Kirja on ulkonäöltäänkin kuin islamilaisen kulttuuripiirin pikkutarkan koristeellisesta seinästä reväisty. Kuvat vilisevät yksityiskohtia. Orjuus ja riistoteollisuus, haaremit ja slummit, juutalaisuuden ja islamin yhteiset kertomukset kietoutuvat paikoin hallusinatoriseksi, monipolviseksi tarinaksi.

Parasta kirjassa on islamin kulttuurilla leikittelevä kuvailottelu. Huonointa puolestaan ovat muutamat rasvaiset, hekumoivat seksikohtaukset, joille ei oikein löydy tarinankerronnallista oikeutusta. Suosittelen kuitenkin kaikille, jotka haluavat kartoittaa aivan toisenlaista kulttuurikokonaisuutta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...