Carlos Fuentes: Lohikäärmeen pää

Lohikäärmeen pää

Osta kirja itsellesi

Félix Maldonado oli tavallinen meksikolaisvirkamies, joka vain sattui tutustumaan ja rakastumaan vääriin ihmisiin. Hän herää sairaalassa kasvoleikkauksen jälkeen oltuaan sitä ennen tiedottomana ties kuinka monta päivää. Hänestä, tai oikeastaan hänen nimisestään henkilöstä, on tehty syyllinen presidentin murhayritykseen, ja virallisesti hänet on ammuttu kuoliaaksi pakoyrityksen yhteydessä. Todellisuudessa hän sotkeutuu monimutkaiseen vakoilu- ja vastavakoiluvyyhteen, jonka keskiössä ovat Meksikon ja Lähi-Idän öljyvarat ja öljynjalostusteollisuus — arabien edut vastaan juutalaisten edut vastaan meksikolaisten edut.

Meksikolaiskirjailija Carlos Fuentesin dekkarisävyisessä romaanissa on yllätyksiä lähes joka sivulla. Félix Maldonado ei pysy kärryillä siitä, kehen voisi luottaa, eikä lukijakaan pysty ennakoimaan monimutkaisen juonen rakentumista. Félix haluaisi vain saada selville, kuka murhasi hänen rakastettunsa ja miksi, mutta tapaus on hyvin monimutkainen. Kukaan ei ole oikeasti sitä, miltä ensi näkemältä luulisi. Eikä Félix oikein enää tiedä itsekään, kuka on ja ketä palvelee.

Lohikäärmeen pää on vetävää proosaa. Fuentes on taitava tarinankertoja, jonka tekstiä lukee aina suurella mielenkiinnolla. Kantaaottavaan jännäritarinaan on ujutettu myös muutamia koomisiakin kohtauksia, jossa totuuden ja surrealismin rajat hämärtyvät. Lohikäärmeen pää on hyvän kirjailijan mainio romaani, jota kyllä kelpaa vinkata.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.