Peter O´Donnell: Modesty Blaise : Vihreä kobra

Osta kirja itsellesi

Jalava on nyt julkaissut kolmannen Modesty Blaise -albumin. Vihreä kobra sisältää nimitarinan lisäksi kolme muuta Modesty-seikkailua. Vihreä kobra, Villisika, Kaksoisolento ja Kuumies on alunperin julkaistu vuosina 1979-1986. Modesty Blaise on klassinen strippisarjakuva, jota on julkaistu kolmen ruudun pätkissä sanomalehdissä. Sarja on todella suosittu kotimaassaan Englannissa, mutta myös Suomessa Modestylla riittää ystäviä.

Niille, jotka eivät tunne neiti Blaisea, kerrottakoon, että Modesty Blaise edustaa perinteistä, realistisesti piirrettyä seikkailu- ja toimintasarjakuvaa. Sarjan päähenkilö Modesty ja hänen oikea kätensä Willie Garvin, ovat entisiä rikollisia. Nyttemmin he toimivat lain oikealla puolella. Monet tarinoista lähtevät liikkeelle siitä, kun katkerat lainrikkojat menneisyydestä haluavat kostaa Modestylle tai sitten Modestyn korkea-arvoiset ystävät tarvitsevat kipeästi apua. Modesty ja Willie ovat henkilöinä periksiantamattomia. Heitä ajaa vahva oikeudenmukaisuuden periaate. Vääryydet on saatava oikaistuksi. Vaikka sitten rujoin keinoin.

Modesty Blaise -tarinoiden viehätys syntyy siitä, että tarinat ovat vauhdikkaita, mukaansatempaavia ja toisaalta ne ovat myös raakojakin. Aina kaikki, edes hyvätkään hahmot, eivät selviä koettelemuksista hengissä. Vastapainona tälle niin sanotulle kovaksikeitetylle rikosseikkailulle sarjasta löytyy myös huumoria. Modesty Blaisen ja Willie Garvinin yltiöpäiset taistelu- ja selviytymistaidot naurattavat välillä lukijaa. Vitsiä heitetään myös Garvinin naisasioista. Piirtäjä muistaa myös tasaisin väliajoin esitellä Modestya edustavista kulmista. Sarja siis tarjoaa ilonaiheita niillekin, jotka arvostavat vaarallisten seikkailujen lisäksi naisellisia kurveja ja avonaisia kaula-aukkoja.

Kaiken kaikkiaan Vihreä Kobra on laadukas albumi. Sarjakuvat ovat erinomaista ja jännittävää viihdettä. Tosin tarina Kuumiehestä tuntuu kolmen muun seikkailun rinnalla vähän heppoiselta. Modesty Blaisen piirtäjien suhteen makuja on monia. Henkilökohtaisesti pidän eniten Jim Haldowayn piirrosjäljestä. Tämän albumin piirtäjät Burns ja Colvin ovat myös hyviä. Joissakin yksittäisissä ruuduissa Colvinin tekemät mittasuhdevirheet häiritsevät. Onneksi niitä ei kuitenkaan esiinny jatkuvasti.

Mutta yhtä kaikki, suosittelen Vihreä kobra -kokoelma-albumia kaikille seikkailujen ystäville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...