Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru

Indrek Hargla: Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru

Keväällä 1433 Tallinnan raadinapteekkari Melchior saa sanan pojaltaan Lyypekistä, että kaupunkiin on saapunut pahamaineinen Gotlannin piruna tunnettu murhamies, joka tarvittaessa olisi valmis raivaamaan nokkaansa joka paikkaan työntävän apteekkarin tieltään. Samoihin aikoihin vanha kauppias Duseborgh haettaa apteekkarin kuolinvuoteelleen. Hänellä o... Lue koko vinkki »
Apteekkari Melchior ja Tallinnan kronikka

Indrek Hargla: Apteekkari Melchior ja Tallinnan kronikka

Tallinnan apteekkari Melchior kyntää syvällä varjojen mailla vaimonsa kuoleman jälkeen. Poika Melchior nuorempi on Saksassa apteekkarinopissa, tytär Agatha on siirtynyt Piritan luostariin. Yksinäinen apteekkari hakee apua yhä useammin pullon suusta, ja työtkin meinaavat jäädä tekemättä. Tallinnassa kuitenkin tapahtuu: dominikaaniluostarista on löyt... Lue koko vinkki »
Apteekkari Melchior ja Pilatuksen evankeliumi

Indrek Hargla: Apteekkari Melchior ja Pilatuksen evankeliumi

Apteekkari Melchior ja Pilatuksen evankeliumi on seitsemäs osa Indrek Harglan Apteekkari Melchior -kirjasarjassa. Indrek Hargla on virolainen tieteis-, fantasia- ja dekkarikirjailija. Hän on julkaissut kotimassaan yli 20 romaania. Suomessa hänellä on vankka ihailijajoukko, jatko-osat ovat odotettuja. Selvä jatkon odotus rakentuu tämän seitsemä... Lue koko vinkki »
Apteekkari Melchior ja Piritan kuristaja

Indrek Hargla: Apteekkari Melchior ja Piritan kuristaja

Tallinnan liepeille rakennetaan birgittalaissääntökunnan luostaria, paikallisten suussa Piritaa. Eletään kevättalvea 1431, ja luostarin vihkiminen lähestyy. Tallinnan raadinapteekkari Melchior kutsutaan luostariin viisaiden miesten kokoukseen ottamaan selkoa siitä, onko nuori nunna menettänyt järkensä, vai miksi hän ei enää pysty puhumaan selkeitä ... Lue koko vinkki »
Apteekkari Melchior ja pyövelin tytär

Indrek Hargla: Apteekkari Melchior ja pyövelin tytär

Tallinnan pyövelin tytär Wibeke näkee, kuinka miestä lyödään kivellä päähän. Kun hän tulee apujoukot mukanaan rikospaikalle, ei siellä olekaan ketään. Vähän myöhemmin kaupungin laitamilta löytyy henkitoreissaan oleva nuorukainen, jolla on paha vamma päässä – ja joka on menettänyt muistinsa. Dominikaanimunkkien ja kaupungin apteekkari Melchiorin hoi... Lue koko vinkki »
Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus

Indrek Hargla: Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus

Vuonna 1409 saksalaisen ritarikunnan ritarit pitivät tukikohtaa Tallinnan Toompealla. Kymmenkunta vuotta aiemmin ritarikunta oli kukistanut Itämerta terrorisoineen vitaaliveljien merirosvojoukkion, ja hansakauppa kukoisti. Liivinmaan tärkeintä kaupunkia rakennettiin kovaa vauhtia, vauraat kauppiaskillat saivat nopeasti jalansijaa. Sotilaiden ja kau... Lue koko vinkki »
Kupoli

Pekka Matilainen: Kupoli

Firenzessä vuonna 1423 kujalta löytyy kuollut ruumis. Siinä ei ole sinänsä mitään tavatonta, mutta siinä on, että kuollut mies on kaupungin mahtimiehen Rinaldo degli Albizzin poika Luigi. Kun tapaukselle on silminnäkijöitä, jotka vannovat kivenkovaan syyllisen olevan toisen mahtisuvun, Medicien, kirkon kappalainen Adriano Rovere. Vähemmästäkin synt... Lue koko vinkki »