Tulen ja tuhkan tyttäret

Anniina Mikama: Tulen ja tuhkan tyttäret

Anniina Mikama on palkittu nuortenkirjailija, jonka kirjoihin en ole vielä itse tarkemmin tutustunut. Nyt oli aika: nappasin luettavaksi tuoreimman, 1500-luvun Irlantiin sijoittuvan nuorten fantasiaromaanin Tulen ja tuhkan tyttäret. Historiallisesta taustastaan huolimatta tarina on silkkaa fantasiaa: sen keskiössä on nimittäin lohikäärme. Alussa... Lue koko vinkki »
Kuningashuone

Hilary Mantel: Kuningashuone

Jossakin, tai kukaties ei missään, on yhteiskunta, jota filosofit hallitsevat. Heillä on puhtaat kädet ja tahraton sydän. Mutta jopa valon metropolissa on kärpäsiä kuhisevia tunkioita ja lantakasoja. Jopa hyveen tasavallassa tarvitaan miestä lapioimaan paska pois, ja jossakin on kirjoitettu, että miehen nimi on Cromwell. Noin kymmenen vuoden työ... Lue koko vinkki »
Valkoinen elefantti

Elif Shafak: Valkoinen elefantti

Turkkilainen Elif Şafak, yksi luottokirjailijoistani, on jälleen irti. Sanon näin monestakin syystä; ensinnä sen takia, että tätä kotimaassaan kiisteltyä, jopa syytteeseen ”turkkilaisuuden loukkaamisesta” urallaan edennyttä kirjailijatarta ei tunneta sievistelijänä tai rankkojenkaan totuuksien siloittelijana. Pikemminkin päinvastoin: kansanmurha on... Lue koko vinkki »
Mikael Hakim

Mika Waltari: Mikael Hakim

Tässä Mikael Karvajalan jatko-osassa edeltäneestä tutut sankarit jatkavat seikkailemistaan sulttaanin valtakunnassa. Ei siis tarvitse jännittää, jäävätkö he Euroopan sotakentille tykinruokana. Tähän ymmärtää helposti Waltarin pyrkineen Mikael Karvajalalla: Mikaelin ja Antin kääntyminen islamiin ja suosion nousut ja laskut sulttaani Solimanin hov... Lue koko vinkki »