Kongo / Köyhien sota

Éric Vuillard: Kongo / Köyhien sota

Ranskalaisen Éric Vuillardin (s. 1968) nimi on tullut tutuksi, mutta kirjoihin en ole vielä perehtynyt. Tartuin nyt ensimmäisenä tähän tuoreimpaan suomennokseen, joka yhdistää yksiin kansiin kaksi teosta. La guerre des pauvres (2019) on Vuillardin tuorein teos ja Congo (2012) vähän varhaisempi. Molemmat ovat Lotta Toivasen suomennoksia ja pituudelt... Lue koko vinkki »

C. J. Sansom: Luostarin varjot

Eletään vuotta 1537. Anne Boleyn on mestattu, uskonpuhdistus on valloillaan ja Thomas Cromwellin valta hovissa kasvaa. Luostarissa Scarnseassa on tapahtunut murha ja pyhäinhäväistys. Cromwell lähettää luottohenkilön, Matthew Shardlaken, kumppaneineen selvittämään tapausta nopeasti ja hienotunteisesti. Historia herää henkiin Sansomin kynästä. Henry... Lue koko vinkki »
Uppiniskaisuuden kronikka

Jaan Kross: Uppiniskaisuuden kronikka

Ajattelin, että naapurimaa Viro olisi syytä kuitata maahaasteen listalta. Kirjastosta löytyi tällainen Jaan Krossin kirja, joka on paitsi virolaisen kirjoittama, myös sijoittuu Viroon, joten nappasin Uppiniskaisuuden kronikan luettavaksi. Melkoinen lukuelämys, tämä Balthasar Russow'n elämäkerta. Russow on todellinen historiallinen... Lue koko vinkki »
The Richest Man Who Ever Lived

Greg Steinmetz: The Richest Man Who Ever Lived

Kuka oli maailman rikkain mies, todellinen tosielämän Roope-setä? Kauppias Jacob Fugger. 1400-luvun ja 1500-luvun vaihteessa elänyt kauppias ei ole absoluuttisesti mitattuna historian rikkain mies, mutta suhteellisesti kyllä – kun Fugger kuoli vuonna 1525, Fuggerin kauppaliikkeen varallisuus oli pari miljoonaa floriinia, enemmän kuin kenelläkään mu... Lue koko vinkki »

Mika Waltari: Mikael Karvajalka

Auvoisia hetkiä tiiliskivien ystäville! Suomesta lähtee 1500-luvun alussa älykäs nuorukainen lapsuudentoverinsa häränniskaisen Antin kanssa Pariisiin opiskelemaan olojen Turussa käytyä liian kuumiksi. Helppoa ei tosin tule olemaan Euroopassakaan. Mika Waltarin päätarkoituksena oli alunperin kirjoittaa Mikael Karvajalan jatko-osa, Mikael Hakim, m... Lue koko vinkki »