Uskollinen ystävänne

Jane Austen: Uskollinen ystävänne : kootut kertomukset

Uskollinen ystävänne kokoaa samoihin kansiin muutaman Jane Austenin kirjeromaanin. Pääateriana on pienoisromaani Lady Susan ja sen seuraksi novellimittaiset, osin keskeneräiset Rakkaus ja ystävyys, Kolme sisarta ja Lesleyn linna. Kokonaisuuden täydentää suomentaja Inkeri Koskisen taustoittava esipuhe. Kaikki kertomukset rakentuvat kirjeromaanein... Lue koko vinkki »
Jacob de Zoetin tuhat syksyä

David Mitchell: Jacob de Zoetin tuhat syksyä

Jacob de Zoetin tuhat syksyä hurmasi nimellään ja viimeistään kirjailijan nimi varmisti, että kirja päätyi kirjastosta mukaan. David Mitchell on mainion Pilvikartaston kirjoittaja, eikä Black Swan Green ole sekään hullumpi. Kirja sijoittuu vuoteen 1799 ja Japaniin, joka oli tuolloin lähes täysin ulkomaailmalta suljettu. Ainoa poikkeus on Dejima,... Lue koko vinkki »
Me, Keisarinna

Laila Hirvisaari: Me, Keisarinna

Me, Keisarinna on kirja, jonka mukana pääsee kulkemaan melkein koko sen matkan, kun Katariina II oli Venäjän keisarinna. Se on jatkoa teokselle Minä, Katariina. Kirjassa hän, Katariina ja hänen uskollinen kamariherransa, Leon kertovat kaiken. Leon merkitsee ylös ja Katariina kertoo. Niin yksioikoista se ei kuitenkaan ole, sillä Leon joutuu välil... Lue koko vinkki »
Minä, Katariina

Laila Hirvisaari: Minä, Katariina

Minä, Katariina kertoo 1700-luvun Venäjän hovista. Nuori saksalainen prinsessa Sophie, vain 14-vuotias, naitetaan Venäjän suuriruhtinaan Pietarin kanssa, joka hänkin on vain 17-vuotias. Siinä lähtökohta kirjalle, joka sitten vie mitä uskomattomampiin seikkailuihin. Kirja on keskustelua Katariinan ja kamaripalvelija Leonin kanssa. Katariina tilit... Lue koko vinkki »