Sir Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmesin seikkailut

Harva populaarikulttuurin hahmo on yhtä aktiivinen kuin Sherlock Holmes. Sherlock Holmesin seikkailut ilmestyivät vuonna 1892 ja hahmot ovat edelleen yhtä eläviä kuin julkaisuajankohtana. Kokoelma sisältää kaksitoista novellia, jotka ovat ajankuvan mukaisesti aikanaan julkaistu alun perin muissa julkaisuissa. Nämä novellit julkaistiin ensin The Str... Lue koko vinkki »
Erikoistehtäviä

Boris Akunin: Erikoistehtäviä

WSOY julkaisi 2000-luvun alussa Erast Fandorin -sarjaa, mutta lopetti kesken. Kaikista kummallisinta oli WSOY:n päätös julkaista Особые поручения -kirjasta vain puolet. Kirjassa on kaksi erillistä pienoisromaania, jotka kuitenkin liittyvät läheisesti toisiinsa. WSOY julkaisi ensimmäisen eli Patasotilaan, mutta jätti toisen julkaisematta. Nyt Int... Lue koko vinkki »

John Dickson Carr ja Adrian Conan Doyle: Seitsemän piipun arvoitukset

Sir Arthur Conan Doylen poika Adrian Conan Doyle lyöttäytyi yhteen kultaisen kauden dekkarimestari John Dickson Carrin kanssa kirjoittaakseen jatkoa Sherlock Holmesin seikkailuille. Kokoelma ilmestyi jo 1954, eli se on varhainen esimerkki muiden kuin Sir Arthurin kirjoittamista Sherlock Holmes -tarinoista. Carr on kirjoittanut virallisen Conan Doyl... Lue koko vinkki »

P. D. James: Syystanssiaiset

Kirjailija on tarttunut rohkeasti aiheeseen, josta olisi voinut tulla mitä tahansa. P. D. James nimittäin jatkaa kirjassaan Jane Austenin Ylpeyden ja ennakkoluulon tarinaa – tähän ei kuka tahansa olisi uskaltautunut. Tapahtumat sijoittuvat noin kuuden vuoden päähän alkuperäisteoksen lopusta, Elizabeth ja herra Darcy elävät Pemberleyn kartanossa kak... Lue koko vinkki »

Sir Arthur Conan Doyle: Neljän merkki

Sherlock Holmesin kokaiinintäyteinen hiljaiselo päättyy, kun nuori Mary Morstan tulee pyytämään häneltä ja tohtori Watsonilta apua omituiseen mysteeriin. Maryn isä on kadonnut 10 vuotta aiemmin jäljettömiin, ja viimeiset vuodet Mary on saanut vuosittain arvokkaan helmen salaiselta lähettäjältä. Asialla näyttäisi olevan yhteys Maryn isän vaiheisiin ... Lue koko vinkki »

Kirsti Manninen ja Jouko Raivio: Kuolema ylioppilastalolla : salapoliisiseikkailu Helsingissä syystalvella 1872

Jos Kaari Utrio olisi versioinut neiti Marplea, se olisi tässä. Melkein. Utrio olisi kirjoittanut mukaan myös romantiikkaa ja Christie enemmän kimurantteja yksityiskohtia, mutta sävyt ovat samat. Helsingin Ylioppilastalolla vietetään juhlaa Lönnrotin, Runebergin ja Snellmanin kunniaksi. Viinan voimin juhlinta äityy illan myötä hurjaksi. Naisia, ... Lue koko vinkki »

Sir Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes : Kootut kertomukset

Sherlock Holmesin seikkailujen suomentaminen alkoi jo 1890-luvulla. Tarinoita on sittemmin nähty suomeksi moneen otteeseen, mutta vasta tämä kokoelma kerää yksiin kansiin kaikki novellimittaiset Sherlock Holmes -tarinat. Mukana on kokoelmat Sherlock Holmesin seikkailuja, Muistelmia Sherlock Holmesista, Sherlock Holmesin paluu, Viimeinen kumarrus, S... Lue koko vinkki »

Michael Gregorio: Critique of Criminal Reason

Tämän kirjan nimi on väännös Immanuel Kantin Puhtaan järjen kritiikistä ja Käytännöllisen järjen kritiikistä. Kant-viittaus ei ole aivan joutilas, sillä tämän historiallisen dekkarin tapahtumat sijoittuvat Königsbergiin 1800-luvun alkuun ja Kant itse esiintyy kirjassa merkittävässä osassa. Pääosassa on kuitenkin Hanno Stiffeniis, vähäpätöinen pikku... Lue koko vinkki »

Boris Akunin: Patasotilas

Boris Akuninin projekti kirjoittaa Erast Fandorin -kirja jokaista dekkarigenren alalajia jatkuu Patasotilaalla. Tällä kertaa käsillä on huijaritarina, sillä pääosassa, Fandorinin lisäksi, on Momus, nokkela huijari, joka vedättää ketä tahansa koska tahansa – jopa Fandorinia! Moskovassa riehuu huijari, jonka jäljille Fandorin komennetaan tämän hui... Lue koko vinkki »
Akilleen kuolema

Boris Akunin: Akilleen kuolema

Muista Fandorin-kirjoista tuttu kenraali Sobolev kuolee hotellihuoneeseensa. Kuolemaa ollaan jo julistamassa itsemurhaksi, kun Erast Fandorin haistaa tapauksessa palaneen käryä. Paljastuu, että Sobolev ei itse asiassa kuollut­kaan hotellissa, vaan hänet siirrettiin sinne kuolemansa jälkeen. Sobolevin kuoleman takana on oltava murhaaja, jonka jäl... Lue koko vinkki »
Turkkilainen gambiitti

Boris Akunin: Turkkilainen gambiitti

Diplomaatti Erast Fandorin pääsee taas ratkomaan mysteerejä uudessa seikkailussa, joka sijoittuu Venäjän ja Turkin väliseen sotaan. Sota on ainakin tamperelaisille etäisesti tuttu: elokuvateatterina paremmin tunnettu Plevnan kaupunki esiintyy tässäkin kirjassa. Turkkilainen gambiitti on vähemmän dekkari ja enemmän vakoojaromaani, mutta yhtä lail... Lue koko vinkki »
Asaselin salaliitto

Boris Akunin: Asaselin salaliitto

Erast Fandorin seikkailut alkavat tietääkseni tästä kirjasta, jossa Erast Fandorin, vasta rikosetsivän apulainen, näkee selvissä itsemurhissa jotain epäilyttävää. Itsemurhien takaa paljastuukin jotain suurempaa, jota tutkiessaan Fandorin joutuu monenlaisiin seikkailuihin. Fandorinin seikkailuissa on jotain klassista. Hahmona Fandorin ei ole kauk... Lue koko vinkki »

Boris Akunin: Leviatanin purjehdus

Kirja alkaa melkoisella painajaisella. Lordi Littleby on murhattu, samoin kuin yhdeksän lordin palvelijaa. Asunnosta on varastettu arvokas kultainen patsas. Murhaaja teki vain yhden virheen – hän pudotti asuntoon medaljongin, joka paljastaa murhaajan matkustavan Leviatan-höyrylaivan neitsytmatkalla. Tapausta tutkivan komisario Gauchen ei siis auta ... Lue koko vinkki »

Arturo Pérez-Reverte: Miekkamestari

Tällä kertaa Pérez-Reverte vie lukijansa 1800-luvun lopun Madridiin, keskelle valtataistelua. Isabel II on vallassa, mutta liberaali-antimonarkikot salaliittoilevat kaataakseen hallituksen. Tarinan pääosassa on kuitenkin mies, joka ei tästä juuri piittaa: miekkamestari Jaime Asterlolle tärkeää on vain miekkailu. Klassista ranskalaista koulukuntaa e... Lue koko vinkki »