Tarja Jussila: Torpparin tytär Anjalan Junkkarilta

Liisa Antintytär on lähes lapsi, kun tarina alkaa kinkereillä. Kinkereillä saa nuhteita Liisan sisar Anna Maria, joka on saanut isättömän lapsen. Eletään aikaa, 1880-lukua, jolloin moni asia on toisin kuin nykypäivänä. Liisa vaikuttaa onnelliselta, itselliseltä tytöltä, joka tulee pärjäämään. Hän auttelee kotona ja tapailee naapurin Mattia. Pääs... Lue koko vinkki »
Hovitanssija

Kyung-sook Shin: Hovitanssija

Korealainen kirjailija Kyung-sook Shin löysi historiankirjoista maininnan 1800-luvulla eläneestä korealaisnaisesta Yi Jinistä, hovitanssijasta, joka puhui ranskaa ja matkusti ranskalaisen lähettilään kanssa Pariisiin. Maininta oli niin eriskummallinen ja häipyi niin historian käänteisiin, että Shinin oli pakko tarttua siihen ja kirjoittaa romaani, ... Lue koko vinkki »
Riivatut

Päivi Alasalmi: Riivatut

Vuonna 1885 Ylöjärvellä riehui poltergeist. Martinin piruina tunnettu tapaus on jäänyt aikakirjoihin, koska tapahtuma herätti laajalti kylänväen huomiota ja lopulta nimismies haastoi torpan väen oikeuteen viinan myynnistä ja noituudesta. Oikeudenkäyntipöytäkirjoihin on jäänyt viisitoista silminnäkijälausuntoa, mukaan lukien Ylöjärven kirkon kanttor... Lue koko vinkki »