Suomaa

Maria Turtschaninoff: Suomaa

Tähän mennessä Maria Turtschaninoff on minulle ollut pääasiassa oivallinen fantasiakirjailija. Arra, Anaché ja Maresi ovat olleet erinomaisia. Turtschaninoffin uusin teos Suomaa sisältää sekin pieniä fantastisia elementtejä, mutta sijoittuu kuitenkin meidän maailmaamme. Lisäksi Suomaa on suunnattu aikuislukijoille, eikä ole nuortenkirja. Suomentaja... Lue koko vinkki »

Saku-Pekka Sundelin: Brittifutis : Englantilaisen jalkapallon tarina

Jalkapallon kehto, Englanti! Mitä olisi Englanti ilman jalkapalloaan? Kuinka lauantaisin väki kerääntyy kannustamaan suosikkijoukkueitaan katsomoon, pubiin, telkkarin ääreen. Ja kuinka koko 55-miljoonaisen kansakunnan joukosta löytyy vain 12 ihmistä, jotka eivät ymmärrä, kuinka jalkapalloa pelataan: maajoukkueen avauskokoonpano sekä sen valmentaja.... Lue koko vinkki »

Eppu Nuotio: Maggie ja minä

Eppu Nuotion uusin kirja Maggie ja minä kertoo kahdesta aikakaudesta, joiden naiset oikein kivasti soluttautuvat toisiinsa. 1900-luvulla oli taiteilija Venny Soldan-Brofeldt ja hänen elämänsä. Hyvin viitatataan hänen eloonsa Juhani Ahon kanssa, joka ei ollut niitä kaikista auvoisimpia. Hänen lohdukseen on Maggie. Maggie Gripenberg, tanssija. Hei... Lue koko vinkki »
Mr. Smith

Juha Seppälä: Mr. Smith

Jos ei ole rikosta, on oltava juoni. Mieluiten molemmat. Ei ole merkitystä, mikä rikosjuoni on. Vain sen puuttuminen on ongelma. Juoni ei ole rikos, sen puuttuminen on. Muuten lukija ei tiedä mitä lukee, taluttava käsi puuttuu, lukija ei pääse perille, vaan jää roikkumaan yksin, epätietoisuuteen ja neuvottomuuteen, tyydyttämättömyyden tilaan. Jos s... Lue koko vinkki »