Tiu tau tilhi

Juha Hurme: Tiu tau tilhi

Kaikki tuntevat Tiu tau tilhi -lastenlaulun, mutta mistä se on peräisin? Juha Hurme havahtui tutkimaan tutun sävelmän historiaa, kun hän tunnisti oman 2-vuotiaan lapsensa hyräilevän sitä. Siispä kotikirjahyllylle (joillakin on yhä sellainen!) ja vanha kansakoulun laulukirja esille. Sieltähän se löytyi, Wilho Siukosen alkujaan vuonna 1929 kokoamasta... Lue koko vinkki »
Elämän kortit

Juhani Seppovaara: Elämän kortit

Tartuin tähän kirjaa, koska siinä on postikorttikuvitus. Ihan ei mene aina yksi yhteen tarinat ja kuvat, mutta ei se haittaa, kuhan on sinnepäin. Kertojana on Juha, joka kertoo elämästään, suvustaan, matkoistaan ja kaikki niin, että postikortit tukevat tarinaa. Ja miten elävästi on kirjoitettu!Heti tempaa mukaansa ja elää itsekin mukana ja matk... Lue koko vinkki »
Lasten kirja

A. S. Byatt: Lasten kirja

Vuonna 1895 eletään leskikuningatar Viktorian pitkän hallintokauden viimeisiä vuosia. Wellwoodin suuren kulttuuriperheen Tom-poika löytää kotoaan karanneen Philip Warrenin, joka piileksii Lontoon Victoria and Albert Museumin varastohalleissa. Philip haluaa taiteilijaksi, keraamikoksi, ja Wellwoodien vaikutuspiiristä löytyy mahdollisuus auttaa elämä... Lue koko vinkki »

Reetta Laitinen: Kirjailija ja madame

Oscar Pekkala, aloitteva kirjailija sekä omalaatuinen seurapiidilady Mimi Creutz. Ympärillä kuohuva 1900-luvun alkupuolen Helsinki. Reetta Laitinen kertoo tarinan nuoresta Olavi Paavolaisesta ja Minna Craucherista, kuuluisasta salongista sekä muistakin kirjailijoista. Albumi tekee sen kuitenkin erittäin omaperäisellä tavalla. Jokainen piirrosauk... Lue koko vinkki »