Ayn Rand : Kapitalismin valtiatar

Jussi Jalonen: Ayn Rand : Kapitalismin valtiatar

Ayn Rand on kiistelty hahmo, jonka filosofinen ajattelu ja vaikutusvalta on vaikuttanut suuresti libertalistisen ajattelun valtavirtaistumiseen ja sitä myötä myös oikeistolaiseen talousajatteluun. Randin vaikutus on niin ikään nähtävissä myös monissa muissa aikamme ilmiöissä. Anders Breivik on manifestissaan tunnustautunut Randin ajattelun ystäväks... Lue koko vinkki »
Neuvostojen maa

Arto Luukkanen: Neuvostojen maa : Neuvostoliiton historia 1917–1991

Tässä tietokirjassaan Arto Luukkanen ei vain kerro miten Venäjän vuoden 1917 vallankumouksesta syntyi maailman ensimmäinen kommunistivaltio ja miten se lopulta luhistui, mutta myös mitkä ideologiset kulttuuriset virtaukset ja taloudelliset olosuhteet muovasivat keisarillisesta Venäjästä globaalin kommunistisen supervallan. Kirjasta paljastuu, et... Lue koko vinkki »
Historia-atlas : Toisenlainen 1900-luku

Le Monde Diplomatique: Historia-atlas : Toisenlainen 1900-luku

Le Monde diplomatiquen Historia-atlas : Toisenlainen 1900-luku on tietokirja, jossa kerrotaan vuosisadan historia vasemmistolaisesta näkökulmasta. Vaikka tämä kirja ei ole puolueeton, se pyrkii olemaan jotenkuten tasapainoinen. Esimerkiksi Neuvostoliittoa ja kommunistista Kiinaa käsitellään kirjassa kriittisesti, kuten myöskin USA:n demokraattip... Lue koko vinkki »