Pumpulienkeli

Susanna Alakoski: Pumpulienkeli

”Isoäiti teki viisikymmentä vuotta töitä tekstiilitehtaassa. Yhdestäkään työpäivästä hän ei koko elämänsä aikana puhunut.” Pumpulienkeli alkaa näillä sanoin, ja se kertoo paljon ainakin tästä Susanna Alakosken isoäidistä, joka on kirjassa saanut nimen Hilda; Hilda otti nyky­aikaisen mittapuun mukaan aivan epäinhimillisiä ponnistuksia vaatineen t... Lue koko vinkki »
Yön kantaja

Katja Kallio: Yön kantaja

Yön kantaja on Katja Kallion kuudes romaani ja hätkähdyttävä. Kirja esittelee meille Amanda Aaltosen, joka on oikeasti elänyt vuosina 1864–1918. Puolet elämästään Amanda eli Seilin saarella – pakkohoidossa. Seilin saari on minua kiinnostanut aina ja juuri sen takia odotin kiivaasti, että sain tämän kirjan luettavakseni. Tässä kirjassa kerrotaan ... Lue koko vinkki »
Piireissä

Anna-Lisa Amberg: Piireissä : Mascha von Heiroth 1871-1934

Piireissä on kirja, jossa pyöritään seurapiireissä. 1800- ja 1900-lukujen taitteen yläluokkalainen seurapiirielämä kuvataan niin hyvin, että tuntuu aivan kuin se olisi tapahtunut viime viikolla. Mascha von Heiroth oli syntyperältään venäläinen, mutta perhe muutti Suomeen Machan ollessa ihan pieni. Mascha avioitui useampaan kertaan mutta sai vain... Lue koko vinkki »