Alma

Merete Mazzarella: Alma : Edelläkävijän tarina

Aikamoinen edelläkävijä tämä Alma Söderhjelm (1870–1949) tosiaan oli – ensimmäisiä suomalaisia naisylioppilaita, Pohjoismaiden ensimmäinen naisdosentti, Suomen ensimmäinen naisprofessori. Itsenäinen nainen yliopistomaailmassa aikana, jolloin sellaista ei vain tehty. Merete Mazzarella on tarttunut Söderhjelmin elämään ja tiivistää sen hienosti na... Lue koko vinkki »
Veriruusut

Anneli Kanto: Veriruusut

Sisällissodassa punaisten puolella taisteli myös naisia. Sota tarjosi naisille uudenlaisia vapauksia: tehdastyöläinenkin saattoi saada vaikutusvaltaa ja mahdollisuuksia – ja olihan se vapauttavaa pukea ensimmäistä kertaa housut jalkaan. Vallankumous vei sorrettuja ja syrjittyjä mukanaan ja vaikka monet punaisten ajamista asioista ovat nykyajan S... Lue koko vinkki »
Säkenöivät hetket

Katja Kallio: Säkenöivät hetket

Säkenöivät hetket on täynnä säkenöiviä hetkiä. Kirja on olevinaan niin tyyni ja rauhallinen, mutta kaiken aikaa siitä tirskuu jotain hyvinkin pidätettyä. Kolmen sukupolven naisten tarina on koko matkan herkullista luettavaa. Paikkana on Hanko ja kaikki alkaa jo vuodesta 1914. Inga Troberg on nainen, joka on tyttärensä Ellyn kanssa saapunut Hanko... Lue koko vinkki »