Koski

Heidi Jaatinen: Koski

Melkoinen kirja, tämä Koski. Sen tapahtumat alkavat vuodesta 2015, kun kirjailijan isä saa syöpädiagnoosin. Siitä syöksytään vuoteen 1912, kiuruveteläiseen Kosken taloon, jossa niin ikään on kuolemaa käsillä: talon emäntä Hilma on kuolemassa lapsivuoteeseen. Yhdestoista lapsi koitui kohtaloksi. Isäntä Tuure on aikoinaan tullut taloon isäntärengi... Lue koko vinkki »
Paluu Junkkarille

Tarja Jussila: Paluu Junkkarille

Kun pari vuotta sitten luin Tarja Jussilan ensimmäisen kirjan Torpparin tytär Anjalan Junkkarilta, niin oli hienoa saada nyt jatko-osa käsiin ja lukea, mitä siellä tapahtui sen jälkeen, kun päähenkilö Liisa oli tavannut Karl Oskarin. Paluu Junkkarille alkaa siitä, kun Liisa Antintytär ja Karl Oskar Örling vihitään Anjalan kirkossa. Jotenkin oli ... Lue koko vinkki »
Museon kulisseissa

Kate Atkinson: Museon kulisseissa

Kate Atkinson on tuttu Jackson Brodie -dekkareistaan ja palkitusta Elämä elämältä -romaanistaan. Museon kulisseissa on Atkinsonin esikoisteos vuodelta 1995, eikä ollenkaan häpeä vertailussa myöhempien teosten kanssa. Päinvastoin: nyt kun olen lukenut kaikki Atkinsonin teokset, nostaisin tämän aivan parhaiden joukkoon. Museon kulisseissa kertoo R... Lue koko vinkki »
Suureen maailmaan

Ulla-Lena Lundberg: Suureen maailmaan

Suureen maailmaan sijoittuu Ahvenanmaalle, josta on aina lähdetty maailmalle laivojen matkassa. Sen keskipisteessä ovat Eskilsin veljekset: levoton elämäntaiteilija Leonard, tyyni pappismies Isidor ja merikapteenikaksoset Richard ja Edvard. Juonta tästä kirjasta on turha hakea. Suureen maailmaan kuvaa ajan kulkua tämän ahvenanmaalaisen suvun jäs... Lue koko vinkki »
Hylätty puutarha

Kate Morton: Hylätty puutarha

”Nellin menneisyys oli kuin venäläinen puunukke, kysymys kysymyksen sisällä ja taas uusi kysymys kysymyksen sisällä.” Nellin elämä oli tosiaankin merkillinen: hän matkusti vuonna 1913 pikkutyttönä yksin Englannista kauas Australiaan, mutta hänen seurassaan ollut sala­peräi­nen Kirjailijatar ei tullutkaan mukaan, ja niin Nell-­tytöstä tuli austr... Lue koko vinkki »
Täällä Pohjantähden alla

Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla

"Alussa olivat suo, kuokka — ja Jussi." Kaikki tietävät, kuinka alkaa suomalaisen kirjallisuuden yksi tunnetuimmista kulmakivistä, Väinö Linnan huikea torpparitrilogia Täällä Pohjantähden alla. Alkulauseesta hämäläisellä suolla on lähes sadan vuoden matka läpi kansallisten merkkipaalujen ja kipupisteiden rauhalliseen kesähäiden idylliin kotoisel... Lue koko vinkki »