Suvanto

Heidi Jaatinen: Suvanto

"Mutta supusta auennut suu kävi, rukinpyörä suihki, langan saattoi jo erottaa lepereestä ja tarina kiehnäytyi korviin minkään estämättä." On siinä Kilpeä, on siinä sen verran sananhehkua, ettei sitä saata sen nopeammin lukea kun mitä luin: kuukaudenpäivät. Jos lukee nopeammin, löytää ainoastaan tapahtumat ja juonet, ja silloin kadottaa taiteen, ... Lue koko vinkki »
Missä kuljimme kerran

Kjell Westö: Missä kuljimme kerran

Vuoden 2006 kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto meni Kjell Westölle. Missä kuljimme kerran maalaa lavealla pensselillä nuoren Suomen kohtalonhetkiä vuoden 1905 suurlakosta sisällissodan kautta toisen maailmansodan kynnykselle asti. Lähes 600-sivuinen tiiliskivi tutkii kansakunnan kehitystä nuoren suomenruotsalaisen porvarisseurapiirin ja heidän ... Lue koko vinkki »
Kuilu

Kim Leine: Kuilu

Ei ole ihme, että Kim Leinen viides romaani Kuilu päätyi seuraavaksi suomennettavaksi vuonna 2014 suomennetun Ikuisuusvuonon profeetan jälkeen. Toki se on seuraava järjestyksessä, mutta sen tapahtumat sijoittuvat pitkälti Suomen sisällissotaan. Kirja kertoo tanskalaisista kaksosista Kaj ja Ib Gottliebistä, jotka osallistuvat vapaaehtoisina vuode... Lue koko vinkki »
Vetää kaikista ovista

Eeva Joenpelto: Vetää kaikista ovista

Täällä Pohjantähden alla tulee monille mieleen, kun puhutaan itsenäisyyden alkuvuosille sijoittuvista kotimaisista klassikoista. Vetää kaikista ovista on monella tapaa samankaltainen teos. Senkin juoni on lopulta tiivistettävissä helposti yhteen lauseeseen, mutta kuitenkin kirjassa on paljon aineksia pureskeltavaksi. Tapahtumat sijoittuvat Lohja... Lue koko vinkki »
Luotsin tarina

Joni Skiftesvik: Luotsin tarina

Aulis Kurtti oli vasta 17-vuotias nuorimies, kun hän liittyi vapaaehtoisena Oulua valtaamaan lähteneeseen valkoiseen armeijaan. Kaupunkitaisteluiden raivotessa hän ampuu yhden laukauksen, mutta se laukaus tulisi vainoamaan häntä vuosikaudet. Tilinteon hetki menneisyyden kanssa koittaa kymmenkunta vuotta myöhemmin, kun luotsiksi kouluttautunut ja pe... Lue koko vinkki »
Mustamäki

Timo Sandberg: Mustamäki

Timo Sandberg on tullut lukevalle yleisölle tutuksi Erkki Heittola -romaaneistaan, joissa sympaattinen keski-ikäinen poliisi tutkii rikoksia Lahdessa ja osin myös Järvenpäässä. Paikallisväri onkin ollut yksi hänen vahvoja piirteitään. Sama koskee myös uutta romaania Mustamäki, jossa hän on tehnyt uuden aluevaltauksen Suomessa melko harvinaiselle hi... Lue koko vinkki »
Kansi: Moreeni

Lauri Viita: Moreeni

Miksi ihmeessä vierastan klassikoita? Miksi luulen, että niissä on kynnys jotenkin korkealla? Ei niitä yleensä turhaan ole korotettu jalustalle. Lauri Viidan Moreeni kertoo Tampereen pittoreskin kaupunginosan, Pispalan synnystä ja alkuaikojen elämästä. Pääosassa on Niemisen perhe, joka muuttaa Tampereelta tehtaan yhteiskeittiöasunnosta omaan tal... Lue koko vinkki »