Mercè Rodoreda: Timanttiaukio

Nuorella Natàlialla on periaatteessa sulhanen katsottuna, mutta se ei merkitse mitään, kun Quimet päättää ottaa hänet vaimokseen. Pian Natàlia ei ole enää Natàlia vaan Colometa, Kyyhkysnainen – mustasukkaisen miehen kotiin lasten ja kyyhkysten kanssa eristämä perheenäiti, kuin palvelija. Perheen elämä mutkistuu, kun Espanjan sisällissota alkaa. Qui... Lue koko vinkki »
Maus

Art Spiegelman: MAUS I & II

Sarjakuvapiirtäjä Art Spiegelmanin vanhemmat Vladek ja Anja olivat puolanjuutalaisia, jotka selvisivät Auschwitzin ja Breslaun keskitysleireiltä elossa. Sarjakuvaromaanin klassikoksi noussut MAUS on Art Spiegelmanin versio hänen isänsä tarinasta – surullisesta, onnekkaasta, järkyttävästä tarinasta. MAUS etenee kahdella tasolla. Yhtäällä on Vlade... Lue koko vinkki »
Komisario Palmun erehdys

Mika Waltari: Komisario Palmun erehdys

Rikkaan teollisuussuvun hulttiovesa Bruno Rygseck löytyy kotoaan kuolleena. Tapaturmaksi naamioitu kuolemantapaus herättää paikalle hälytetyn komisario Palmun mielenkiinnon, mutta muiden on vaikea uskoa sitä murhaksi, ennen kuin tapahtuu toinenkin kuolemantapaus, jota ei tällä kerralla voida onnettomuutena ohittaa. Tapahtumia sattuu olemaan todista... Lue koko vinkki »
Kuka murhasi rouva Skrofin?

Mika Waltari: Kuka murhasi rouva Skrofin?

Postinkantaja huomaa rappukäytävässä selvää kaasunhajua ja hälyttää poliisin. Rikas ja itara leskirouva Skrof löytyy vuoteestaan kuolleena kaasumyrkytyksen saaneena. Näyttää siltä, että kyseessä on tapaturma, kun hellan kaasuhana on jäänyt auki, mutta poliisikomissaari Frans J. Palmu on eri mieltä. Murha mikä murha, mutta kuka on syyllinen? Oike... Lue koko vinkki »