Ennen kuin olimme sinun

Lisa Wingate: Ennen kuin olimme sinun

Jo kaksi vuotta New York Timesin myydyimpien kirjojen listalla pysytellyt teos on ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja, jossa kirjailija Lisa Wingate kertoo kahden eri aikaan elämänsä aloittaneen ihmisen kautta siitä, miten Memphisissä toimivan orpokodin toiminta muutti niin monen ihmisen elämän pysyvästi. Rill Foss on kaksitoista vuonna 1939,... Lue koko vinkki »
Kyyhkysinetti

Jaakko Yli-Juonikas: Kyyhkysinetti

Jaakko Yli-Juonikas on ollut antoisa tuttavuus kirjailijana. Neuromaani jäi tosin kesken, sen formaatti oli vain liikaa. Mutta Jatkosota-extrasta nautin ja näistä pienemmistä olen myös pitänyt. Kyyhkysinetin päähenkilö on Rauha Rautio, lyhytkasvuinen huutolaislapsi, joka kiertää talosta taloon, päätyen aina sinne, missä halvimmalla hinnalla suos... Lue koko vinkki »

Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen

1930-luvulla rotusorto oli arkipäivää Yhdysvalloissa. Kun oikeudessa puidaan juttua, jossa todisteena on mustan miehen sana valkoista vastaan, voidaan oikeudenkäynnin tulos arvata jo ennakkoon, vaikka olisi ilmeistä, että mies on syytön. Harper Leen Pulitzer-palkittu Kuin surmaisi satakielen tutkii amerikkalaista syrjintää ja epäoike... Lue koko vinkki »

Max Allan Collins ja Richard Piers Rayner: Road to Perdition

Michael O'Sullivan on gangsteripomo John Looneyn pelätyin tappaja, kuoleman enkeli. Samalla hän on kuitenkin rakastava aviomies sekä kahden pojan isä. Michaelin ura kovanaamana saa ratkaisevan käänteen, kun hänen vanhempi poikansa Michael Jr. lähtee salaa mukaan irlantilaismafian tappokeikalle. Murhan todistanut poika muodostaa Looneyn perheelle uh... Lue koko vinkki »

Sirpa Kähkönen: Mustat morsiamet

Olin jo aikaisemmin laittanut merkille Sirpa Kähkösen Suomen lähihistoriaan perustuvan Kuopio-sarjan ja sen saamat hyvät arvostelut, mutta vasta kun kuulin hänen jutusteluaan elokuisessa illassa, sain vihdoin aikaiseksi hakea teokset käsiini. Savonia-palkittu Mustat morsiamet on sarjan ensimmäinen, itsenäinen osa, ja se sijoittuu 1920- ja 1930-luvu... Lue koko vinkki »

Mitchell G. Bard: Kristalliyö 9.–10.11.1938

Alaotsikoltaan Holokaustin alku silminnnäkijöiden kertomana. 9.–10.11.1938 Saksassa, äskettäin Saksaan liitetyssä Itävallassa ja Tsekkoslovakiassa alkoi tapahtua. Juutalaiset joutuivat mielivaltaisten hyökkäysten kohteiksi kaduilla, kodeissaan, työpaikoillaan ja pyhäköissään. Noin 100 juutalaista sai surmansa (suurempiakin lukuja on ilmoitettu), sa... Lue koko vinkki »