Tappotanner

Timothy Snyder: Tappotanner : Eurooppa Hitlerin ja Stalinin välissä

Timothy Snyderin Tappotanner : Eurooppa Hitlerin ja Stalinin välissä kertoo, mitä tapahtui Molotov–Ribbentrop-sopimuksen kattamilla alueilla toisessa maailmansodassa. Timothy Snyder keskittyy Molotov–Ribbentrop-sopimuksen solmimisen jälkeisiin tapahtumiin, jotka eskaloituivat toisen maailmansodan aikana kauhistuttavimpiin massamurhiin, mitä ihmi... Lue koko vinkki »
Tours of the Black Clock

Steve Erickson: Tours of the Black Clock

Tours of the Black Clock kertoo pienen alkupohjustuksen jälkeen Banning Jainlightista. Hän syntyy vuonna 1917 perheeseen, johon ei oikein istu. Punapäinen Banning on jättiläinen mieheksi ja päätyy vauhdikkaiden käänteiden jälkeen New Yorkiin. 1930-luvun New Yorkissa Jainlight elättää itsensä ensin sekatyömiehenä, mutta päätyy sitten lehtikioskin... Lue koko vinkki »
Kalpea rikollinen

Philip Kerr: Kalpea rikollinen

Yksityisetsivä Bernie Guntherilla menee kohtuullisen mukavasti ja hän on jo voinut palkata kumppaninkin toimistolle. Berliinissä on ollut kaikin tavoin kuuma kesä ja syyskuussa 1938 politiikassakin kuohuu. Hitlerin suunnitelmille on naureskeltu, mutta mikä mahtaa nyt olla yleinen mielipide? Kuin poliittista ilmapiiriä seuraillen alkaa rikosrinta... Lue koko vinkki »

Anton Rippon: Hitlerin olympialaiset 1936

Kansainvälinen olympiakomitea myönsi vuonna 1931 Berliinille pidettäviksi vuoden 1936 olympiakilpailut. Vain vajaata kahta vuotta myöhemmin Adolf Hitler nousi valtaan Saksassa, ja muuttunut tilanne toi epäilyksiä olympiakisajärjestelyjä kohtaan. Oliko olympiakomitea tehnyt kaikkien aikojen emämunauksen? Voisiko natsidiktatuuriin luisunut Saksa tode... Lue koko vinkki »