Red Harvest

Michael Cherkas: Red Harvest

Holodomor tunnetaan Ukrainassa vuosina 1932–1933 raivonneena nälänhätänä, jossa kuoli vähintään kolme miljoonaa ja enimmillään 14 miljoonaa ihmistä. Kuten niin monta kertaa nälänhätien historiassa, tälläkään kertaa kyse ei ollut luonnollisesta katastrofista, vaan tapahtumaketjusta jonka aloitti ja jota ylläpiti vallanpitäjät – tässä tapauksessa sii... Lue koko vinkki »
Suljettu Maa : Vieraat

Juha Mustanoja ja Kari Puikkonen: Suljettu maa : Vieraat

Juha Mustanojan ja Kari Puikkosen sarjakuva Suljettu Maa sijoittuu 1930-luvulle, jossa Suomeen on muodostunut dystooppinen äärioikeistovaltio. Suomi on sulkeutunut, kauppaa ulkomaiden kanssa ei käydä ja naisilta on viety oikeudet. Kansakunta elää työtä varten ja erinäiset virastot kilpailevat keskenään vallasta. Ainoana valonpilkkuna on kummallinen... Lue koko vinkki »
Balladen Från Norr

Alfonso Zapico: Balladen från Norr : Första delen

1930-luku oli Espanjassa vaikeaa aikaa. Vuoden 1929 pörssiromahdus vaikutti vielä voimakkaasti maassa, kun vuoden 1931 parlamenttivaalit nostivat valtaan vasemmistoliberaalit, jotka halusivat uudistaa maata. Kirkko erotettiin valtiosta ja maahan tuli uskonnonvapaus, ja samalla maahan alettiin perustaa katolisten koulujen lisäksi valtion kouluja. Ik... Lue koko vinkki »
Pekurinen

Jarkko Räihä: Pekurinen

Arndt Pekurinen (1905–1941) on Suomen tunnetuin aseistakieltäytyjä. Hän oli vakaumuksellinen pasifisti, jonka näkemyksille ei nuoren kansakunnan viranomaisten silmissä ollut sijaa. Hänet tuomittiin vankeuteen kutsunnoista kieltäytymisen vuoksi, ja hän joutui Lapuan liikkeen kyydittämäksi. Lopulta Pekurinen teloitettiin toisen maailmansodan aikana. ... Lue koko vinkki »

Keum Suk Gendry-Kim: Grass

Grass on niitä teoksia, jotka onnistuvat jättämään lukijansa aika lailla tyystin sanattomaksi, mikä on tietysti hieman ongelmallista arvostelijan kannalta, mutta yritetään silti. Ensimmäinen ajatukseni sarjakuvan luettuani oli kysymys, miten ihmeessä kukaan voi selvitä tällaisista tapahtumista järjissään? Kyseiset tapahtumat sijoittuvat vuosikym... Lue koko vinkki »

Frantz Duchazeau: Lomax : Collectors of Folk Songs

Vuonna 1933 folkloristi John Lomax ja poikansa Alan Lomax lähtivät kiertämään Yhdysvaltain etelävaltioita tarkoituksenaan tallentaa ja säilyttää jälkipolville aikakauden mustaa folkmusiikkia. Tällä kahden miehen keruuretkellä oli odottamattoman suuri vaikutus myöhempään populaarimusiikin historiaan. Tuhannet säilyneet laulut vaikuttivat myöhemmin m... Lue koko vinkki »

Hergé: Tintti Kongossa

Tintti Kongossa oli toinen ilmestynyt Tintti-sarjakuva. Se julkaistiin alun perin 1930-luvulla sanomalehden lastensarjakuvasivulla. Tämä kokoelma on näköispainos vuoden 1937 albumista. Ainoat muutokset ovat neljä värikuvaa ja viimeiselle sivulle lisätty huomio muutoksista. Tämä on ensimmäinen kerta, kun tämä versio julkaistaan suomeksi. Tästä sarja... Lue koko vinkki »
Maus

Art Spiegelman: MAUS I & II

Sarjakuvapiirtäjä Art Spiegelmanin vanhemmat Vladek ja Anja olivat puolanjuutalaisia, jotka selvisivät Auschwitzin ja Breslaun keskitysleireiltä elossa. Sarjakuvaromaanin klassikoksi noussut MAUS on Art Spiegelmanin versio hänen isänsä tarinasta – surullisesta, onnekkaasta, järkyttävästä tarinasta. MAUS etenee kahdella tasolla. Yhtäällä on Vlade... Lue koko vinkki »
Suomen suurin kommunisti

Jesse Matilainen: Suomen suurin kommunisti

Suomen sisällissodan loppumaininigeissa sodan hävinneiden punaisten avainjoukot pakenivat Neuvostoliittoon. Neuvostoliitonkaan olot eivät olleet vielä kunnolla vakiintuneet, mutta luottamus Leniniin oli korkea. Suomen kommunistinen puolue toimii Otto Wille Kuusisen ohjauksessa rajan takana uutta vallankumousta suunnitellen. Pakolaishallituksen kesk... Lue koko vinkki »
Sininen lootus

Hergé: Sininen lootus

Sininen lootus jatkaa Lehtimies Tintti seikkailee -sarjaa, eli on mustavalkoinen facsimile-painos alkuperäisestä vuoden 1936 ranskalaisesta julkaisusta. Tarina on suoraa jatkoa Faaraon sikaarit -albumille. Tintti on Intiassa Rawhajputalan maharajan vieraana, kun hän saa vieraan Šanghaista. Juuri kun vieras on kertomassa asiaansa, häntä ammutaan ... Lue koko vinkki »

Max Allan Collins ja Richard Piers Rayner: Road to Perdition

Michael O'Sullivan on gangsteripomo John Looneyn pelätyin tappaja, kuoleman enkeli. Samalla hän on kuitenkin rakastava aviomies sekä kahden pojan isä. Michaelin ura kovanaamana saa ratkaisevan käänteen, kun hänen vanhempi poikansa Michael Jr. lähtee salaa mukaan irlantilaismafian tappokeikalle. Murhan todistanut poika muodostaa Looneyn perheelle uh... Lue koko vinkki »

Joann Sfar: Rabbin katti 2: Maanpäällinen paratiisi

Ensimmäisen suomennetun Rabbin katti -albumin lopussa rabbi ja katti kohtasivat Leijona-Malkan. Katti lähtee seuraamaan Malkaa ja hänen leijonaansa aavikolle, ja kuulee monta jännittävää tarinaa, joita Malka kertoo elannokseen kaupungeissa ja paimentolaisleireissä. Albumin toisessa osassa rabbin vävy saa Neuvostoliitosta arkullisen kirjoja ja to... Lue koko vinkki »
Rabbin katti

Joann Sfar: Rabbin katti

1930-luvun Algeriassa elää rabbi, jolla on katti. Kerran katti päättää päästää päiviltä perheen vaivalloisen papukaijan. Syötyään linnun katti saakin puhelahjat. Tämä uusi kyky saa sen innostumaan ihmisyyteen luonnollisesti kuuluvista ilmiöistä: on esimerkiksi saatava bar mitsva -juhla. Rabbin ja katin filosofia ja reagointi maailman menoon on k... Lue koko vinkki »