Naisten sota

Mart Sander: Naisten sota

Viro on miehitetty, venäläiset nyt herroina maassa. Tallinnalaisessa bordellissa vaihtuvat asiakkaat. Koko ajan bordellin emäntä rouva Kukk joutuu olemaan varpaillaan, miten hänen ja hänen seitsemän ilolintunsa käy. Koko maa pelkää pidätyksiä, pakkosiirtoja, niin, ylipäänsä uusia karkeita vallanpitäjiä. "Rouva Kukk tiesi, että monet vakituisis... Lue koko vinkki »
Ilolinnut

Mart Sander: Ilolinnut

Mart Sander (s. 10. elokuuta 1967) on virolainen laulaja, näyttelijä, ohjaaja, kirjailija, taiteilija ja television isäntä. (Wikipedia) Esitelläänpä tämänkertainen kirjan kirjoittaja noin. Ja kirja Ilolinnut, Litsid : Naiste sõda, näin: "Mart Sanderin romaani "Litsid" valaisee Viron kohtalon vallankumouksellisia vuosia. Kirja kertoo vuosien... Lue koko vinkki »
Uuden maailman katu

Markus Leikola: Uuden maailman katu

Markus Leikola on kirjoittanut melkoisen teoksen. Lähes 1000-sivuinen romaani kattaa koko joukon 1900-luvun suuria historiallisia tapahtumia. Yksittäisen päähenkilön sijasta Leikola näyttää tapahtumia useiden eri henkilöiden näkökulmasta. Henkilöt ovat todellisia, historiallisia ihmisiä suurien tapahtumien takana ja asiat tapahtuvat niin kuin ne... Lue koko vinkki »

Niilo Koljonen: Suomalainen vankileiriraportti

Niilo Koljonen lähti seikkailunhaluisena nuorena matkalle, jollaiselta monet eivät koskaan palanneet. Hän päätti lähteä kaverinsa Viktor Juvosen kanssa katsomaan menetettyä kotiseutuaan Sortavalaa elokuussa 1945. Hän oli suunnitellut matkaa jo aikaisemminkin, mutta nyt se toteutuisi! Pojat ylittivät Suomen ja Neuvostoliiton välisen rajan helposti, ... Lue koko vinkki »

Tapani Bagge: Sininen aave

Suomesssa eletään vuotta 1940, välirauhan aikaa. Maassa on kuitenkin rauhatonta. Valpo toimii aktiivisesti ja varsinkin omasta mielestään menestyk­sekkäästi. Kaikkia epäillään jos mistäkin. Tämä ei kuitenkaan ole varsinaisesti poliittinen jännäri, vaan keskittyy kuvaamaan murhatutkimuksia, joita johtaa Valtiollisen poliisin ylietsivä Mujunen, jo Va... Lue koko vinkki »
Farthing

Jo Walton: Farthing

Farthing on murhamysteeri 1940-luvun lopulta: maaseutukartanolle kokoontuu Britannian politiikan kermaa viikonlopunviettoon ja kas, porukasta yksi heittää henkensä. Syyllinenkin vaikuttaa selvältä – kenties liiankin selvältä. Tarina alkaa rauhallisesti, mutta saa pian enemmän kierroksia. Kirjasta mielenkiintoisen tekee sen vaihtoehtotodellisuus.... Lue koko vinkki »