Frau

Terhi Rannela: Frau

Reinhard Heydrich oli SS-kenraali ja huomattava natsijohtaja, joka sai lempinimen "Prahan teurastaja" toimistaan Prahassa saksalaisten käskynhaltijana toisen maailmansodan aikaan. Heydrich kuoli attentaatin seurauksena vuonna 1942 ja jätti vaimonsa, Lina Heydrichin, leskeksi. Mitä ajatteli natsikomentajan leski ja millainen nainen eli SS-kenraal... Lue koko vinkki »
Yllämme kaartuva taivas

Juha Siro: Yllämme kaartuva taivas

Juha Siron Yllämme kaartuva taivas seuraa kahden eri henkilön elämää eri aikakausissa. En ottanut tätä romaania lukulistalle, koska se on eksistentialistinen, vaan koska siinä on natseja! Romaanissa on kaksi aikatasoa, josta yksi sijoittuu 1930–50-luvun Saksaan ja toinen vuoteen 2026. Ensimmäisellä tasolla seuramme saksalaisen miehen elämää l... Lue koko vinkki »
Sodassa ja rakkaudessa

Chris Cleave: Sodassa ja rakkaudessa

Kirjan ensimmäisten sivujen perusteella en olisi uskonut, että tulen pitämään kirjasta niin paljon kuin lopulta pidin. Chris Cleaven Sodassa ja rakkaudessa alkaa kepeänä ensirakkauden huumana, jatkuu toisen maailmansodan Lontoon ja piiritetyn Maltan kuvauksilla ja päättyy koruttomasti mutta toiveikkaasti. Mary North on 18-vuotias yläluokkainen t... Lue koko vinkki »
Musta rakkaus

Väinö Linna: Musta rakkaus

Pauli Haantie on yksinäinen ylioppilas, joka opiskelee Tampereella insinööriksi. Hän on orpo, vähävarainen, mutta ylpeä ja ainakin omasta mielestään korkeamoraalinen. Rakkausasioissa hän on kuitenkin täysin kokematon, ja niinpä tavatessaan Marjatan, kauniin työläistytön, hän ihastuu välittömästi sydänjuuriaan myöten. Samoin on laita leski-isänsä Ar... Lue koko vinkki »
Hertta

Heidi Köngäs: Hertta

”Vallankumous mon amour. Tunnen jo sinun tuoksusi. Hetkittäin näkymät ovat valtavat, mutta välillä minä vajoan johonkin outoon tahdottomuuteen, harmaaseen tilaan, ikävään.” ­ Heidi Köngäksen romaani Hertta on kertomus vallankumouksellisuudesta, aatteista, uskosta parempaan maailmaan. Mutta se kertoo myös tunteista ja unelmista ja niiden sortumi... Lue koko vinkki »
Kaikki kauniit hevoset

Cormac McCarthy: Kaikki kauniit hevoset

John Gradyn kotitila Texasissa myydään. 16-vuotias Grady – kirjan tapah­tuma-aikoihin eli 1940-luvun lopussa siis jo aikamies – lähtee kaverinsa Rawlinsin kanssa hevosilla kohti Meksikoa etsimään uutta sisältöä elämään. Tie vie heidät ranchille, jossa Grady ja Rawlins pääsevät osoittamaan hevos­taitojaan. Heistä tulee karjapaimenia ja villihevos... Lue koko vinkki »
Tours of the Black Clock

Steve Erickson: Tours of the Black Clock

Tours of the Black Clock kertoo pienen alkupohjustuksen jälkeen Banning Jainlightista. Hän syntyy vuonna 1917 perheeseen, johon ei oikein istu. Punapäinen Banning on jättiläinen mieheksi ja päätyy vauhdikkaiden käänteiden jälkeen New Yorkiin. 1930-luvun New Yorkissa Jainlight elättää itsensä ensin sekatyömiehenä, mutta päätyy sitten lehtikioskin... Lue koko vinkki »
Matkalla kotiin

Julie Kibler: Matkalla kotiin

Isabella-neiti elää nuoruutensa 1930- ja 40-luvun ristiriidoissa. Säännöt, tai kiellot ovat selkeät ja ennakkoluuloja ei tarvita, kun rotusyrjintä kuuluu jokapäiväiseen elämään. Valkoisen on helppo olla puolueeton, mutta asioiden kyseenalaistaminen voi koitua kohtaloksi. Vuosikymmeniä myöhemmin Isabelle on vanha ja yksinäinen nainen joka on saan... Lue koko vinkki »
Siellä jossakin

Laila Hietamies: Siellä jossakin

Pitkästä aikaa tartuin Lailan kirjaan. Siellä jossakin on vielä Hietamiehen nimellä, nykyisinhän Laila on Hirvisaari. Olen aina tykännyt todella paljon Laila Hietamiehen kirjoista, sillä ne ovat hyvin kirjoitettuja ja niissä on sellainen fiilis, joka jää pitkäksi aikaa mieleen. Siellä jossakin kertoo jatkosodan keväästä 1943. Rakuuna Tukeva on p... Lue koko vinkki »

Janice Y.K. Lee: Pianotunnit

Kirja sijoittuu 1940- ja 1950-lukujen Hongkongiin ja vie keskelle värikkäitä ihmiskohtaloita ja ympäristöä, joka on varsin poikkeuksellinen. Tarinan alussa eletään jo 1950-lukua. Englantilainen nuorikko Claire saapuu miehensä mukana kaupunkiin ja tutustuu varakkaaseen kiinalaiseen Chenin perheeseen, joiden tyttärelle hän alkaa antaa pianotunteja... Lue koko vinkki »