Kyllikki Saari

Teemu Keskisarja: Kyllikki Saari : mysteerin ihmisten historia

Kyllikki Saari -kirjan etulieve kertoo, että teoksen kirjoittaja, viisikymppinen Teemu Keskisarja, on ehtinyt jo Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentiksi ja on teoksissaan käsitellyt muun muassa ”seksuaalirikoksia, Mannerheimia, Aleksis Kiveä, talvisotaa, metsäteollisuutta, Viipuria, suomalaisuusliikettä ja sarjamurhaajia.” Aikamoisen laaja ska... Lue koko vinkki »
Me olemme susia

Evie Wyld: Me olemme susia

Olipas vahva kirja naisista ja miehistä, jotka haluavat rajoittaa, ahdistaa, omistaa ja murskata naiset mielensä mukaiseen muottiin. Sisältövaroituksena mainittakoon, että kirja käsittelee miesten naisiin kohdistamaa väkivaltaa monipuolisesti ja paikoin aika graafisestikin. Se ei anna haavan arpeutua, vaan raapii ja repii ruvet auki. Me olemme s... Lue koko vinkki »
Suon villi laulu

Delia Owens: Suon villi laulu

Delia Owensin esikoisteos Suon villi laulu on kelpo lukuromaani, tunteisiin­käypä tarina pohjoiscarolinalaiselta suolta. Tapahtumat lähtevät liikkeelle lokakuussa 1969, kun kylän kultapoika Chase Andrews löytyy kuolleena palotornin juurelta. Tapauksessa on epäilyttäviä piirteitä, jotka saavat sheriffin epäilemään rikosta. Epäilykset kohdistuvat pia... Lue koko vinkki »
On hieno paikka haudan povi

Alan Bradley: On hieno paikka haudan povi

Bazarin julkaisema Alan Bradleyn Flavia de Lucesta kertova salapoliisisarja on edennyt yhdeksänteen osaansa. Sarjan keskiössä on sarjan nimeä kantava 12-vuotias tyttö, joka ajautuu jollain tavalla aina ratkomaan murhia. Siinä missä useimmat lapset olisivat pahassa pulassa, Flavia on enemmän kuin valmis tarttumaan haasteisiin. Tämänkertaisen tari... Lue koko vinkki »
Nokisen tomumajan arvoitus

Alan Bradley: Nokisen tomumajan arvoitus

Flavia de Luce joutui sarjan edellisessä osassa Kuolleet linnut eivät laula uudenlaiseen tilanteeseen. Seikkailut siirtyvät pois tutusta ja turvallisesta Buckshaw'sta uuteen maailmaan. Flavia matkaa Kanadaan, jossa hän aloittaa opintonsa maineikkaassa neiti Bodycoten tyttökoulussa, jossa hänen äitinsäkin on aikoinaan opiskellut. Kuten arvata saa... Lue koko vinkki »
Muistin piinaamat

Arnaldur Indriðason: Muistin piinaamat

1970-luvun lopulla Erlendur on vastikään siirtynyt rikospoliisiin järjestyspoliisin puolelta esimiehensä Marionin kannustamana. He joutuvat selvittelemään juttua, jossa pahasti murskaantunut ruumis löytyy lämpövoimalan lauhdevesilammesta (paikalta, jossa nykyään toimii yksi Islannin tärkeimmistä turistikohteista, Blue Lagoon -kylpylä). Juttu paljas... Lue koko vinkki »
Laulu seis, sanoi Susikoski

Mauri Sariola: Laulu seis, sanoi Susikoski : Mauri Sariolan novelleja

Mauri Sariola oli erittäin tuottelias kirjailija. Noin yhdeksänkymmenen romaanin lisäksi Sariola kirjoitti valtavasti rikosnovelleja lehtiin. Mauri Sariola -seuran intendentti Matti Nummenpää on koonnut Sariolan tästä tuotannosta noin 26 novellin leikkauksen. Joukossa on myös Sariolan salanimellä (Esko Laukko, Simo Hurtta, Simo Arra) kirjoittama no... Lue koko vinkki »
Punaisen sään tiikerit

Liza Klaussmann: Punaisen sään tiikerit

Serkukset, Nick ja Helena, juovat viimeisiä drinkkejään ennen kuin Nickin mies, Hughes, saapuu sodan runtelemasta Englannista ja Helena lentää kihlattunsa Averyn kanssa Hollywoodiin. He odottavat tulevaisuudelta vain upeita yhteisiä perhekesiä Martha's Vineyardilla: miehet, vaimot ja paljon giniä! Maailma on vielä avoin ja täynnä mahdollisuuksia he... Lue koko vinkki »
Musta rengas

Simo Pajunen: Musta rengas

Simo Pajusen dekkari Musta rengas sijoittuu Hämeenlinnaan, jossa järjes­tettiin vuoden 1952 olympialaisten nykyaikaisen 5-ottelun kilpailut. Kansain­välinen tapahtuma tuo paikalle varkaita ja sitten myös murhaajan: lääkäri Erik Wallberg löydetään kotoaan ammuttuna. Ensin epäillään itsemurhaa, mutta tekotapa paljastaa kuoleman murhaksi. Hämeenlinnan... Lue koko vinkki »

Tom Rob Smith: Salainen puhe

Aikaisemmin Lapsi 44:stä tuttu Lev, entinen MBG:n upseeri ja nykyisin KGB:n henkirikosyksikön päällikkö, joutuu jälleen selvittämään outoja kuolemantapauksia. Samaan aikaan hän häpeää entistä elämäänsä – johon on todella syytäkin. Häntä vainoavat sekä muistot että myös todelliset henkilöt. Vaikka Lev vaimoineen on adoptoinut kaksi tytärtä, joiden v... Lue koko vinkki »

Andrea Maria Schenkel: Hiljainen kylä

Eletään vuotta 1955. Saksassa ollaan pikku hiljaa pääsemässä sodasta yli, miehet ovat palanneet takaisin ja kaikki alkaa rauhoittua. Pienen Einhausenin kylän elämä menee kuitenkin sekaisin, kun syrjäisen Tannödin maatilan väki löytyy raa'asti murhattuna. Schenkel kertoo murhasta todistajanlausuntojen kautta. Ääneen pääsevät Einhausenin asukkaat:... Lue koko vinkki »