Hollantilainen talo

Ann Patchett: Hollantilainen talo

Amerikkalainen Ann Patchett on pitkän linjan kirjailija, jonka esikoisromaani The Patron Saint of Liars ilmestyi jo 1992. Patchettin aikaisempaa tuotantoa ei ole suomennettu; tämä uusin romaani vuodelta 2019 on ensimmäinen suomennos. Minun luettavakseni se osui vähän sattumalta. Kustantamon kuvastosta se oli mennyt ohi, mutta törmäsin kirjaan sattu... Lue koko vinkki »
Ennen kuin olimme sinun

Lisa Wingate: Ennen kuin olimme sinun

Jo kaksi vuotta New York Timesin myydyimpien kirjojen listalla pysytellyt teos on ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja, jossa kirjailija Lisa Wingate kertoo kahden eri aikaan elämänsä aloittaneen ihmisen kautta siitä, miten Memphisissä toimivan orpokodin toiminta muutti niin monen ihmisen elämän pysyvästi. Rill Foss on kaksitoista vuonna 1939,... Lue koko vinkki »
Elämä on karavaaniseralji

Emine Sevgi Özdamar: Elämä on karavaaniseralji

Tämä turkkilainen tarina on tytön kasvutarina äidin kohdusta siihen, kun tyttö aikanaan muuttaa Saksaan. Matkan varrelle mahtuu monenlaista elämää eri puolilla Turkkia: tyttö asuu perheineen niin Istanbulissa, Anatolian syrjäseuduilla kuin arolla Ankaran lähistöllä. Tapahtumat ovat suurin piirtein omaelämäkerrallisia, kirjan tytöllä on paljon yhtym... Lue koko vinkki »
Xu Sanguanin elämä ja verikaupat

Yu Hua: Xu Sanguanin elämä ja verikaupat

Jos olet koskaan pohtinut, miksi verenluovutuksesta ei makseta rahallista korvausta, tästä kirjasta se selviää. Xu Sanguanin elämä ja verikaupat kertoo Xu Sanguanista, joka jo nuorena miehenä oppii, että myymällä verta tienaa hyvin. Kotikylässä pidetään vahvoina vain miehiä, jotka ovat käyneet myymässä vertaan, ja maksettu 35 yuanin korva... Lue koko vinkki »
Unohtamisen taito

Alice Zeniter: Unohtamisen taito

Ranskan ja Algerian välinen historia on värikästä ja monimutkaista, eikä siitä suomalainen välttämättä paljonkaan tiedä. Nyt on oiva tilaisuus saada näkökulmaa. Unohtamisen taito lähtee ranskalaisesta Naïmasta, joka jää pohtimaan setänsä kauan sitten tokaisemaa lausahdusta siitä, miten Naïman siskot ovat unohtaneet, mistä tulevat. Mutta mitä se ... Lue koko vinkki »

Tommi Kinnunen: Pintti

Jussi, Helmi ja Raili Tyynelä ovat sisarukset, joille elämän keskipiste on Nuutajärven lasitehdas. Lasitehtaan ympärille kerääntyneessä yhteisössä Tyynelät ovat jääneet sen reunamille, vaille muita läheisiä kuin oma perhe. Aistiyliherkkä ja hidasmielinen Jussi kärsii epilepsiasta. Helmi on masentunut ja synkeä, ja hänen pieni tyttärensä Saara tuntu... Lue koko vinkki »
Museon kulisseissa

Kate Atkinson: Museon kulisseissa

Kate Atkinson on tuttu Jackson Brodie -dekkareistaan ja palkitusta Elämä elämältä -romaanistaan. Museon kulisseissa on Atkinsonin esikoisteos vuodelta 1995, eikä ollenkaan häpeä vertailussa myöhempien teosten kanssa. Päinvastoin: nyt kun olen lukenut kaikki Atkinsonin teokset, nostaisin tämän aivan parhaiden joukkoon. Museon kulisseissa kertoo R... Lue koko vinkki »
Kiintymyksiä

Rodrigo Hasbún: Kiintymyksiä

Rodrigo Hasbúnin Kiintymyksiä ei ole historiallinen, elämäkerrallinen romaani, mutta todellisista henkilöistä se silti kertoo. Kirja kertoo Saksasta Boliviaan muuttaneen Hans Ertlin perheestä. Ertl oli Leni Riefenstahlin hovikuvaaja ja kuvasi natsien propagandafilmejä. Ei siis ihme, että toisen maailmansodan jälkeen Saksan maaperä alkoi poltella ja... Lue koko vinkki »
Aina joku eksyy

Reko Lundán: Aina joku eksyy

Hanna virui vuorokauden tajuttomana olohuoneen matolla ennen kuin pääsi sairaalaan. Parikymmentä vuotta jatkunut reipas ryyppääminen on sekoittanut hänen päänsä, eikä hän enää erota omia lapsiaan vanhemmistaan eikä nykyhetkeä menneisyydestä. Liisa ja Aki ovat viisikymppisen Hannan kolmekymmenvuotiaat kaksoset, jotka ovat vanhempiensa avioeron jälke... Lue koko vinkki »