Suon villi laulu

Delia Owens: Suon villi laulu

Delia Owensin esikoisteos Suon villi laulu on kelpo lukuromaani, tunteisiin­käypä tarina pohjoiscarolinalaiselta suolta. Tapahtumat lähtevät liikkeelle lokakuussa 1969, kun kylän kultapoika Chase Andrews löytyy kuolleena palotornin juurelta. Tapauksessa on epäilyttäviä piirteitä, jotka saavat sheriffin epäilemään rikosta. Epäilykset kohdistuvat pia... Lue koko vinkki »
Valas nimeltä Goliat

Cristina Sandu: Valas nimeltä Goliat

Romanian ja Suomen välimaastoon sijoittuvan tarinan päähenkilönä on kolmikymppinen Alba, suomalaisen äidin ja romanialaisen isän tytär. Alba muistelee Romaniassa vietettyjä lapsuuden kesiä, mutta muistoja varjostaa Romanian synkkä lähihistoria. Isoisän hautajaiset vievät Alban takaisin kylän menneisyyteen. Isoisän tausta entisenä Securitate-mieh... Lue koko vinkki »
Museon kulisseissa

Kate Atkinson: Museon kulisseissa

Kate Atkinson on tuttu Jackson Brodie -dekkareistaan ja palkitusta Elämä elämältä -romaanistaan. Museon kulisseissa on Atkinsonin esikoisteos vuodelta 1995, eikä ollenkaan häpeä vertailussa myöhempien teosten kanssa. Päinvastoin: nyt kun olen lukenut kaikki Atkinsonin teokset, nostaisin tämän aivan parhaiden joukkoon. Museon kulisseissa kertoo R... Lue koko vinkki »
Nix

Nathan Hill: Nix

Vanhempi nainen hyökkää poliitikon kimppuun kovin asein eli kourallisella soraa ja tapauksesta tulee nettisensaatio. Samuel Anderson on vanhaksi mennyt kirjailijalupaus, joka on menettämässä kaiken, kunnes lupaa tehdä paljastuskirjan soraa heittelevästä naisesta – joka sattuu olemaan myös hänen äitinsä. Kuuluuko lasten tietää kaikkea, mitä vanhe... Lue koko vinkki »

Jean Rouaud: Kunnian kentät

Jean Rouaudin kirjailijantaival alkoi uskomattoman onnekkaiden tähtien alla. Hän sai pikavauhtia kustannussopimuksen ja voitti Ranskan tärkeimmän kirjallisuuspalkinnon Prix Goncourtin heti omaelämäkerrallisella esikoisteoksellaan Kunnian kentät vuonna 1990. Asiaan saattoi vaikuttaa paitsi hyvä onni myös se, että Kunnian kentät on erinomainen romaan... Lue koko vinkki »
Tytöt

Emma Cline: Tytöt

Koska minulle on tärkeää pystyä muodostamaan lukemistani kirjoista oma, täysin henkilökohtainen mielipiteeni, pyrin aina lähtökohtaisesti umpioimaan itseni kaikenlaisten kirjallisuuskritiikkien ulkopuolelle, mitä tulee niihin kirjoihin, jotka tiedän varmasti lukevani. Tällä tavalla toimin myös Emma Clinen esikoisteoksen Tytöt kohdalla. Mitään en si... Lue koko vinkki »
Aavikon tyttäret

Nura Farah: Aavikon tyttäret

Aavikon tyttäret on sekä Nura Farahin esikoisteos että ensimmäinen maahanmuuttajan suomeksi kirjoittama teos. Kirja ei yllätykseksi kerro vieraaseen maahan muuttamisesta saati Suomesta. Aavikon tyttäret kertoo Khadijan tarinan pienestä tytöstä vanhaksi naiseksi Somaliassa itsenäistymisen kynnyksellä. Khadija on unelmointiin taipuvainen, mutta ko... Lue koko vinkki »
Vapauttakaa karhut

John Irving: Vapauttakaa karhut!

44 vuotta ilmestymisensä jälkeen suomennettu esikoisteos jäi omana aikanaan pimentoon. Tuolloin 26-vuotias John Irving sai kirjoittaa vielä toiset kaksi (Vesimies, 1972 ja Välisarjan avioliitto, 1974) vähemmän merkittävää teosta, ennen kuin Garpin maailma vuonna 1978 niin sanotusti räjäytti pankin. Vapauttakaa karhut! on kummallinen tarina nuort... Lue koko vinkki »

Sarah Winman: Kani nimeltä Jumala

1960-luvun loppu: melkein tavallinen perhe ja kani joka saa nimekseen Jumala. Rukoillen toivottu veikkausvoitto muuttaa perheen elämän, repien heidät irti tutuista ihmisistä ja ystävistä, tuoden uusia tilalle. Kaikki koettuna ja kerrottuna pikkutytön silmin. 1990-luvun puoliväli: sama tyttö on jo aikuinen ja elämä jatkuu. Molemmilla vuosikymmenillä... Lue koko vinkki »

Susanna Alakoski: Sikalat

Humalaisilla aikuisilla oli kumikädet ja kumijalat. Humalaisten aikuisten huokoset haisivat voileipäkakulta. Humalaiset aikuiset eivät koskaan katsoneet lasta silmiin. Susanna Alakosken esikoisteos Sikalat kuvaa lähiöiden elämää Ruotsissa 1960–1970-luvuilla. Julkaisuvuonnaan Sikalat oli vuoden tapaus ja herätti laajaa keskustelua niin maahanmuu... Lue koko vinkki »
Tulilintu

Heikki Turunen: Tulilintu : Nuoruutemme kronikka

Henkka, erittäin paljon nuorta Heikki Turusta muistuttava nuori mies, muuttaa maalta kaupunkiin, pääsee toimittajaksi maakuntalehteen ja oppii tavoille. Pahoille tavoille enimmäkseen. Hän on sairaalloisen ujo, joten hän lääkitsee sitä alkoholilla. Ja lehtimiehenhän pitää osata juoda, sen opettavat jo kollegatkin nopeasti. Tästä seuraa ahdistusta, r... Lue koko vinkki »