Yö kuuluu meille

Mariana Enriquez: Yö kuuluu meille

Viime vuonna ilmestyi ensimmäinen suomennos Mariana Enríquezilta, kun saimme nautittavaksemme novellikokoelman Mitä liekit meiltä veivät. Sen kauhunovellit hyödynsivät Argentiinan kipeää lähihistoriaa ja erilaisia kauhuaineksia. Kokoelma sai Suomessakin hyvän vastaanoton, muun muassa parhaan suomennetun teoksen Jarl Hellemann -palkinnon. Nyt novell... Lue koko vinkki »
Mustaa jäätä

Anne Vuori-Kemilä: Mustaa jäätä

Tarvittiin Finlandia-ehdokkuus, että sain tartuttua tähän kirjaan. Mustaa jäätä oli päätynyt kustantajan kuvastosta kirjastolainaksi, sen verran kiinnostavalta kirjan kuvaus vaikutti, mutta kun kirja oli käsissä, se oli jotenkin niin mitäänsanomattoman oloinen, etten saanut tartuttua. Kirjan nimi on kyllä huono, kovin yhdentekevä ja mitäänsanoma... Lue koko vinkki »
Kolme kertomusta

Thomas Bernhard: Kolme kertomusta

Itävaltalainen Thomas Bernhard on laajasti kehuttu ja palkittu kirjailija, jonka tuotantoon en kuitenkaan itse ole aiemmin kajonnut. Nyt tämäkin vika on paikattu, kun tartuin novellikokoelmaan Kolme kertomusta, joka kuuluu kirjailijan varhaiseen tuotantoon, ajalle, jolloin hän oli löytämässä omaa kertojanääntänsä. Kulterer on paitsi ensimmäisen ... Lue koko vinkki »

Henrik Andersen: Turvavyöhyke

Entinen jalkapallotähti Martin Nørskov ajaa autonsa Espanjan aurinkorannikolla vuorenjyrkänteeltä alas. Martinin lisäksi onnettomuudessa saa surmansa hänen vaimonsa sekä heidän vielä syntymätön lapsensa. Lapsuudenystävä Stefanin piti kirjoittaa kirja Martinista, mutta nyt sen suunta muuttuu. Martinin elämäntarinaan kytkeytyy erottamattomasti myös h... Lue koko vinkki »
Totta

Riikka Pulkkinen: Totta

Elsan kuolema lähenee. Kuolema ei tule tällä kertaa toivottuna vieraana vaan sitä leimaa haluttomuus, pakko. Toisaalta Elsa pyrkii tekemään tämänkin tyylillä, mikäli mahdollista. Hänen miehensä ajatukset leijuvat muualla kuin sairaudessa: toisessa ajassa, toisessa henkilössä. Lääkäritytär Eleonoora suhtautuu äitinsä sairauteen lähinnä käskyjä jaell... Lue koko vinkki »
Kylmä kamari

Ulla-Maija Paavilainen: Kylmä kamari

Elämä on jossain muualla. Sen tietää ainakin 17-vuotias Elina, jonka kodin ikkunoista näkyy pelkkää metsää tai peltoa. Perhe on hieman erilainen, ydinperheen lisäksi on Ansa. Ansa, jonka piti mennä naimisiin Ilkan kanssa. Ilkasta ja hänen kohtalostaan ei puhuta, kuten perheessä ei juuri muutenkaan. Tai puhutaan, mutta vain työstä. Perheen sisäiset ... Lue koko vinkki »
Laurin näköinen mies

Ilkka Mujunen: Laurin näköinen mies

Enpäs olekaan lukenut vähään aikaan kirjeromaania. Tässä kirjassa lähetellään kirjeitä 1960-luvun suomalaisesta pikkukylästä, Majulasta, jossa tapahtuu erikoisia asioita. Ensimmäisessä kirjeessä saatetaan hautaan Lauria, paikallista merkkihenkilöä, joka kesken tiukan ylämäen nousee arkusta kävelemään saattojoukon perässä. Tiukimmasta todellisuus... Lue koko vinkki »