Kaukana väijyy ystäviä: Muistelmat 1

M. A. Numminen: Kaukana väijyy ystäviä : muistelmat I

1960-luvun puoleenväliin tultaessa M.A. Numminen, sosiologian ja filosofian opiskelija, oli asettunut Somerolta Helsinkiin ja alkanut vähitellen huomata, että hänen jazz-harrastuksensa on käymässä vakavammaksi. Numminen liikkuu yliopiston ja kaupungin taide- ja kulttuuripiireissä laajasti. Pian on aika ensimmäisten omien levytysten. Lopulta se sosi... Lue koko vinkki »
Agit-prop

Jouko Aaltonen: Agit-Prop : Lauluja utopiasta

Muutama vuosi sitten tuli eräässä keskustelussa puheeksi Agit-Prop, ja jouduin tunnustamaan suuren hämmästyksen säestämänä, että en ollut kuullut koko yhtyeestä yhtään mitään. Selvästi näin suuri aukko yleissivistyksessä vaatii täyttämistä, joten SKS:n uutuuskirja oli pakko ottaa luettavaksi ja tulipa siinä samalla myös laulu jos toinenkin kuunnelt... Lue koko vinkki »
Missä musiikki alkoi

Lars Sund: Missä musiikki alkoi

Pietarsaarelainen säveltäjä Alf Holm teki kansainvälisen läpimurtonsa Tom of Finland -oopperalla. Nimeämättömäksi jäävä kertoja haluaa nyt tehdä kirjan Holmin elämästä. No, Lars Sundin kertojat nyt tunnetaan, eikä varsinaisesti luotettavuutensa tai johdonmukaisuutensa vuoksi. Niinpä täytyy lähteä ainakin yhtä sukupolvea kauempaa liikkeelle, mielell... Lue koko vinkki »
Tangopojat

Antti Tuuri: Tangopojat

Etelä-Pohjanmaan henki on Antti Tuurin teksteissä aina läsnä. Ja kuten Pohjanmaalta on historian saatossa lähdetty leveämmän leivän toivossa maailmalle, niin lähdetään yhä tänäänkin Tuurin kirjoissa. Uusin kirja Tangopojat kertoo 1960-luvun siirtolaisuudesta, jolloin Ruotsin teollinen kehitys tarjosi houkuttelevia mahdollisuuksia Suomen autioituvan... Lue koko vinkki »
The Beatles kuvina

Marie Clayton ja Tim Hill: The Beatles kuvina

The Beatles on mielenkiintoinen bändi. Liverpoolilaispoikien The Quarrymen -skifflebändi muuttui pian The Beatlesiksi ja kas, pian bändi olikin maailmankuulu. Sen jälkeen ei mennyt monta vuotta, kun bändi oli jo hajonnut, mutta bändin vaikutus ei kadonnut mihinkään. Tässä kirjassa kerrotaan The Beatlesin tarina jälleen kerran. Kirjan teksti ei v... Lue koko vinkki »
Piitles

Mauri Kunnas: Piitles : tarina erään rockbändin alkutaipaleesta

Mauri Kunnas on Suomen tunnetuimpia The Beatles -faneja, joka on nyt vuodattanut faniuttaan ja asiantuntemustaan kertomalla The Beatlesin alkuvaiheet sarjakuvan muodossa. Tukeva kirja kattaa bändin historiaa herrojen lapsuudesta aina ensimmäisiin levytyksiin asti, eli paljon on mahtunut mukaan, mutta paljon jää vielä kertomatta. Tyyli on Nyrok C... Lue koko vinkki »

Michael Heatley ja Deke Leonard: Elvis

On legendoja joista riittää kirjoitettavaa ja uusia kuvia aina vain. Yksinkertaisesti nimetty Elvis on kuvitettu tietopaketti Elvis Presleyn uran ja elämän vaiheista jaettuna 20 lukuun. Erikoisen kirjasta tekee tietokirjamainen ote ja kirjan mukana tuleva CD. Olin yllättynyt, että CD:ltä löytyi kappale, jota en muista kuulleeni. Itse en ole kosk... Lue koko vinkki »