Hyvän naisen rakkaus

Alice Munro: Hyvän naisen rakkaus

Törmäsin hauskaan artikkeliin. Eve Asherin ”How To Tell If You Are in an Alice Munro Story” luettelee paljon osuvia tuntomerkkejä, joista voi tunnistaa elävänsä Alice Munron novellissa. Ne kiteyttävät jotain hyvin munrolaista: Murhaat aviomiehesi. Vuosikymmeniä myöhemmin tajuat, ettei sillä ollut oikeastaan väliä. Tylyimmillään tätä Kanadan... Lue koko vinkki »
For the Love of God, Marie!

Jade Sarson: For the Love of God, Marie!

Marie on nuori nainen, joka käy katolista koulua 1960-luvulla. Koulussa opetetaan lähimmäisenrakkautta, mutta kun Marie toteuttaa tätä rakkautta rakastelemalla kenen kanssa haluaa, vastaanotto onkin kovin negatiivista. For the Love of God, Marie! luotaa rakkautta, seksuaalisuutta, uskontoa, syrjintää ja naisvihaa 1960-luvulta 1990-luvulle. Marie... Lue koko vinkki »

Henrik Andersen: Turvavyöhyke

Entinen jalkapallotähti Martin Nørskov ajaa autonsa Espanjan aurinkorannikolla vuorenjyrkänteeltä alas. Martinin lisäksi onnettomuudessa saa surmansa hänen vaimonsa sekä heidän vielä syntymätön lapsensa. Lapsuudenystävä Stefanin piti kirjoittaa kirja Martinista, mutta nyt sen suunta muuttuu. Martinin elämäntarinaan kytkeytyy erottamattomasti myös h... Lue koko vinkki »

Markku Pääskynen: Roona saa vastauksen : rakkausromaani

Hullunhurja rakkauskertomus, joka kulkee läpi vuosien, maiden ja tapahtumien aina Roonan muistiinpanojen ja käsikirjoituksen mukaan. Jo alku oli hillitöntä intohimoa, köyhyyttä ja raastavaa, rienaavaa rakkautta. Nuoripari päättää lopulta ryöstää rahankuljetusauton ja tekeekin niin – vai tekeekö? Pakomatka alkaa. He ovat kuin Bonnie ja Clyde, matkal... Lue koko vinkki »

Patti Smith: Ihan kakaroita

Rakkauden ja mellakoiden kesä. Helteinen New York. Kaksi nuorta, satunnainen tapaaminen Brooklynissa ja he vihkiytyivät kumpikin taiteidensa salaiseen maailmaan. Patti Smith, monilahjakkuus, joka meillä tunnetaan ehkä parhaiten laulajana, kirjoitti lupauksensa mukaisesti muistiin näiden kahden nuoren tarinan. Patti Smithin, eli Soakien, ja Rober... Lue koko vinkki »
Totta

Riikka Pulkkinen: Totta

Elsan kuolema lähenee. Kuolema ei tule tällä kertaa toivottuna vieraana vaan sitä leimaa haluttomuus, pakko. Toisaalta Elsa pyrkii tekemään tämänkin tyylillä, mikäli mahdollista. Hänen miehensä ajatukset leijuvat muualla kuin sairaudessa: toisessa ajassa, toisessa henkilössä. Lääkäritytär Eleonoora suhtautuu äitinsä sairauteen lähinnä käskyjä jaell... Lue koko vinkki »

Tom Monte ja Elliot Tiber: Taking Woodstock : Rakkauden vallankumous

Woodstockista on nyt kulunut 40 vuotta, oli jo aika saada siitä tämä mainio  ja hulvaton historiikki. Tämä on tositarina miehestä, joka lopulta mahdollisti Woodstockin toteutumisen. Tosin alkuosa kirjasta menee Elliotin kertomukseen karmeasta lapsuudestaan, hullusta perheestään, mahdottomista bisneksistä sekä rajattomasta etsimisestä ja kaipau... Lue koko vinkki »
Norwegian Wood

Haruki Murakami: Norwegian Wood

Haruki Murakamin varsinainen läpimurto tapahtui tällä Beatlesien kappaleen mukaan nimetyllä kirjalla. Toisin kuin Murakamin myöhemmissä teoksissa, Norwegian Woodissa ei ole mitään mystistä tai kummallista. Kirja kertoo Toru Watanabesta, joka muistelee opiskelijaelämäänsä vuosina 1969-1970. Toru kertoo arkipäiväisestä elämästään ja naisistaan. To... Lue koko vinkki »
Puolikas keltaista aurinkoa

Chimamanda Ngozi Adichie: Puolikas keltaista aurinkoa

1960-luvun lopulla suomalaisiakin lapsia kehotettiin syömään lautanen tyhjäksi, koska Biafran lapsilla oli nälkä. Vaikka perustelu ei ollut aivan rele­vantti, se kertoi sen myötätunnon sisäistymisestä jonka kaukainen sota ja nälänhätä herättivät täälläkin. Adichien kirjan nigerialaiset päähenkilöt kuuluvat igboihin, joiden itsenäis­tymi­staistel... Lue koko vinkki »

Ian McEwan: Rannalla

Ian McEwanin uusin teos Rannalla sijoittuu vuoteen 1962 Englannin kanaalin rannalle pieneen hotelliin, jossa Edward ja Florence viettävät hääyötään. He ovat kokemattomia ja hämmentyneitä uusien vapauksien edessä. Hääyö muuttuukin traumaattiseksi kokemukseksi, joka muuttaa molempien elämän. Jos vain Florencella olisi ollut sanoja ja Edwardilla kä... Lue koko vinkki »