Pimeä voima

Mai Jia: Pimeä voima

Mai Jian edellinen suomennettu teos Koodinmurtaja kertoi Kiinan huippusalaisessa koodiyksikössä 701 työskentelevästä koodinmurtajasta. Kryptoanalyysin parissa jatkaa myös Pimeä voima, joka vie lukijan takaisin yksikön 701 maailmaan. Tällä kertaa kirja on jaettu neljään osaan, joista jokainen kertoo yhden poikkeuksellisen yksilön tarinan. Ah Bing... Lue koko vinkki »
Pelon hetki

Gabriel García Márquez: Pelon hetki

Valta on vaihtunut joitakin aikoja sitten, ja pientä syrjäistä kylää hallitsee sotilasjohdon asettama Pormestari muutama poliisi apunaan. Kylän talojen seiniin on alkanut ilmestyä häväistyskirjoituksia, ja kylässä vaaditaan sekä hallinnon että kirkon puuttumista asioihin. Mutta keskenään kyräilevän väen keskuudesta on vaikea löytää yhteistä linjaa.... Lue koko vinkki »
Uuden maailman katu

Markus Leikola: Uuden maailman katu

Markus Leikola on kirjoittanut melkoisen teoksen. Lähes 1000-sivuinen romaani kattaa koko joukon 1900-luvun suuria historiallisia tapahtumia. Yksittäisen päähenkilön sijasta Leikola näyttää tapahtumia useiden eri henkilöiden näkökulmasta. Henkilöt ovat todellisia, historiallisia ihmisiä suurien tapahtumien takana ja asiat tapahtuvat niin kuin ne... Lue koko vinkki »
Vihreän teltan alla

Ljudmila Ulitskaja: Vihreän teltan alla

Ljudmila Ulitskajan Vihreän teltan alla on 750-sivuinen tiiliskivi ja yritys selittää selittämätöntä eli sitä, millaista elämä Neuvostoliitossa oli. Tarina alkaa eräänä historiallisena päivänä vuonna 1953 ja jatkuu aina 1990-luvulle asti. Sen keskiössä on kolme koulupoikaa, ja vaikka tarina tempoilee sivu­henkilöstä, tilanteesta ja paikasta toiseen... Lue koko vinkki »
Minun Kiinani

Li Kunwu ja Philippe Ôtie: Minun Kiinani

Minun Kiinani on kolmiosainen trilogia, jossa propagandapiirtäjä Li Kunwu kertoo elämästään Kiinassa. Tarina ja kuvitus ovat Lin, käsikirjoituksen on laatinut ranskalainen Philippe Ôtie. Trilogian ensimmäinen osa, Isän aika, alkaa 1950-luvun alusta Lin vanhempien kohtaamisesta ja päättyy 1970-luvulle puhemies Maon kuolemaan. Matka... Lue koko vinkki »

Ngũgĩ wa Thiong’o: Nisun jyvä

Maahaasteen Kenia on asianmukaista kuitata ensimmäisellä suomeksi ilmestyneellä kenialaisen kirjailijan romaanilla. Se on Ngũgĩ wa Thiong'on Nisun jyvä, jossa kirjailijan nimenä tosin on vielä James Ngugi. Nisun jyvä sijoittuu Kenian itsenäistymisen aikaan. Maa sai itsenäisyytensä 12.12.1963, ja kirja kertoo yhden kikujukylän elämästä 1950-... Lue koko vinkki »

Sofi Oksanen: Kun kyyhkyset katosivat

Kun kyyhkyset katosivat on megaluokan superkirjailijaksi kansainvälisestikin nousseen Sofi Oksasen neljäs kaunokirjallinen teos, kolmas osa hänen Viron lähimenneisyyttä käsittelevään Kvartetti-sarjaansa. Minulle, joka tähän mennessä olen yksiselitteisesti ollut valmis allekirjoittamaan Sofi Oksasen teosten kirjallisen mahtavuuden, tämä oli pala pur... Lue koko vinkki »
Puolikas keltaista aurinkoa

Chimamanda Ngozi Adichie: Puolikas keltaista aurinkoa

1960-luvun lopulla suomalaisiakin lapsia kehotettiin syömään lautanen tyhjäksi, koska Biafran lapsilla oli nälkä. Vaikka perustelu ei ollut aivan rele­vantti, se kertoi sen myötätunnon sisäistymisestä jonka kaukainen sota ja nälänhätä herättivät täälläkin. Adichien kirjan nigerialaiset päähenkilöt kuuluvat igboihin, joiden itsenäis­tymi­staistel... Lue koko vinkki »