Kohti kaaoksen pitkää yötä

Arto Mansala: Kohti kaaoksen pitkää yötä : kolme kautta Moskovassa

Arto Mansala työskenteli Suomen Moskovan-suurlähetystössä kolme kautta. Hän aloitti työnsä jo vuonna 1967. Hänen aikanaan Neuvostoliitto hajosi, ja uusi Venäjä syntyi. Maailma muuttui paljon ja kuitenkin vain hyvin vähän. Arto Mansala valitsee vuonna 1967 ensimmäiseksi ulkomaankomennuskohteekseen Moskovan. Hän on 25-vuotias, ja hänen tehtäviinsä... Lue koko vinkki »
Seljalta maailman ääreen

Rauha S. Virtanen: Seljalta maailman ääreen

Seljan tytöistä kertovia kirjoja julkaistiin aikanaan 1950–1960-luvuilla yhteensä neljä kappaletta. Vuonna 2001 julkaistu Seljalta maailman ääreen on jatkoa niille yli 30 vuoden tauon jälkeen. Tapahtumat sijoittuvat vuoden 1973 syksyyn. Osa perheen lapsista on Chilessä ja osa Suomessa. Aikaa on kulunut sen verran, että vanhimmat tytöt ovat naimi... Lue koko vinkki »

Leif GW Persson: Possujuhla

Kesällä julkaistu Possujuhla on Perssonin esikoisteos vuodelta 1978. Kirjan tapahtumat alkavat toukokuussa 1977 tehdystä Dalagatanin postiryöstöstä, jonka tutkimukset tyssäävät alkuunsa. Tukholman poliisin väkivaltayksikön tehokaksikko Jarnebring ja Johansson pääsevät kuitenkin jonkinlaisille jäljille. Johtolangat tuntuvat johtavan hieman liikaakin... Lue koko vinkki »

Kjell Östberg: Olof Palme 1927–1986 : Valtiomies ja humanisti

Ensimmäinen kattava elämäkerta vihatusta ja pidetystä ruotsalaisesta huippupoliitikosta. Helmikuun 28. päivänä vuonna 1986 vasta 59-vuotias Olof Palme ammutaan Tukholman Sveavägenin ja Tunnelgatanin kulmassa. Ruotsalaiset menettävät voimakastahtoisen pääministerinsä, joka kuului aikansa tunnetuimpiin ja kiistellyimpiin poliittisiin vaikuttajiin. ... Lue koko vinkki »

Henrik Jansson: Otteita kumouksellisista kokouksista

Miten suomenruotsalainen opiskelijapolitiikka vaikutti Turussa 1970-luvulla ja mitä tapahtuu 2000-luvulla samoille henkilöille? Miten maailma ja maailmankatsomus on muuttunut? Onko nähtävissä moraalista krapulaa? Mainio aikalaisromaani vasemmistoaktivistiryhmän sisäisistä suhteista, toimintaperiaatteista ja –tavoista. Kirjailija vie lukijansa vä... Lue koko vinkki »