Steve Lukather: Steve Lukather : Toto-yhtyeen kitaristi – omaelämäkerta

Kun sain tämän kirjan käsiini, jo alkuteksti oli lupaava: Ennen kuin aloitat -kappaleessa tulee kaikki kiteytettyä, miksi ja miten kirja on kirjoitettu. Hän varoittaa myös siitä, että hän kiroilee kirjassa eli jos ei tykkää, niin voi lopettaa jo siinä vaiheessa. Steve Lukather antaa heti kättelyssä jotenkin niin avoimen rehellisen vaikutelman, että... Lue koko vinkki »
Uriah Heep

Mika Järvinen: Uriah Heep – Easy Livin’ : Ken Hensleyn vuodet 1970-1980

Mittava teos, sekä konkreettisesti että ajallisesti ja työ- sekä tietomäärääkin ajatellen, Uriah Heep -yhtyeestä aina sen syntysanoista ja sitä edeltäneistä tapahtumista lähtien. Tekijä on keskittynyt erityisesti Ken Hensleyn elämään, jota sitten seurataankin aivan viime vuoteen asti. Toki muutkin yhtyeen jäsenet esitellään jo syntymästään lähtien.... Lue koko vinkki »

Patti Smith: Ihan kakaroita

Rakkauden ja mellakoiden kesä. Helteinen New York. Kaksi nuorta, satunnainen tapaaminen Brooklynissa ja he vihkiytyivät kumpikin taiteidensa salaiseen maailmaan. Patti Smith, monilahjakkuus, joka meillä tunnetaan ehkä parhaiten laulajana, kirjoitti lupauksensa mukaisesti muistiin näiden kahden nuoren tarinan. Patti Smithin, eli Soakien, ja Rober... Lue koko vinkki »

John Fagerholm ja Jaakko Riihimaa: Albert Järvinen

Mahtava paketti Suomen rockhistoriaa on näissä kansissa. Kirja on niin täynnä tietoa, että se on alkaa olla jo lähes "raamattu". John Fagerholm ja Jaakko Riihimaa ovat tehneet ison työn ja onnistuneet siinä erinomaisesti. Albert Järvinen oli niin monessa mukana ja niin taitava, että hänen elämäntyönsä koskettaa todella monia. Kun kerrotaan Alber... Lue koko vinkki »

Michele Primi: Queen : Koko ura

Primin toimittama opus on hyvä Queen-tietokirja. Se on erinomainen johdatus Queeniin, yhtyeen musiikkiin, levytyksiin ja konserttihistoriaan. Isokokoinen, hienosti kuvitettu kirja on helppoa luettavaa ja selattavaa vaikka pienissä osissa. Kirjassa on esimerkiksi ajankohdan mukaan järjestettynä Queenin kaikki konsertit soittolistoineen, mi... Lue koko vinkki »

Timo Lähteenmäki ja Mikko Vienonen: Koit ny rauhottu!

Tositarinoita pop-villitysten tulosta pikkukaupunkiin, lupaa kirjan alaotsikko. Tekijät ovat valinneet tutkimustensa kohteeksi kotikaupunkinsa Salon, jonka nuorison villityksiä käydään läpi 1950-luvulta 1980-luvulle. Kirjasta selviää, kuinka Saloon tulivat rock'n'roll, modit, Beatles, fiftarit, punk, elmulaisuus, folk ja moni muu Suomen nuorisoa vi... Lue koko vinkki »